Sport
ŠPANJOLCI HVALE DINAMO

Prednost od 1:0 nije nam dovoljna
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Osasuna je u nedjelju prekinula Villarrealov niz od šest pobjeda zaredom u svim natjecanjima, a momčad Unaija Emeryja nije imala mnogo vremena razmišljati o tom gubitku bodova u La Ligi, jer četvrtak nosi novi izazov. Villarrealu u posjet stiže zagrebački Dinamo u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske nogometne lige. Španjolci imaju prednost od 1:0, ali iz redova Villarreala poručuju kako ta prednost nije dovoljna za uzvrat.


- Ova utakmica nam je izazov, jer Dinamo tijekom natjecanja u skupinama Europske lige nije izgubio nijednu utakmicu u gostima, pobijedio ga je samo Tottenham u osmini finala. Isto kao što nam je u Zagrebu bio izazov pobijediti, jer Dinamo ondje nije bio poražen, tako sada imamo novi izazov - kazao je trener španjolske momčadi Unai Emery na konferenciji za novinare u sportskom kampu Villarreala.


- Dinamo je dobra momčad, pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret, kao što je sada slučaj, ima mnogo načina kako to ostvariti. Znaju napadati iz protuudara, pa kombinatorikom, preko krila, opasni su iz veznog reda na čelu s Ademijem, koji ima problema, ali možda zaigra. Kada se postave i defenzivno, također su opasni za vrata protivnika, što su pokazali u prvoj utakmici u Zagrebu kada su imali svoje dobre trenutke. Poštujem Dinamo i unatoč naših 1:0 iz prve utakmice ništa još nije gotovo ni riješeno. Ta prednost je mala, pa u uzvratu moramo biti u svom najboljem izdanju - dodao je Emery.


Villarreal još uvijek nije poražen u Europskoj ligi ove sezone, no izgubio je u nedjelju u španjolskom prvenstvu kod kuće od Osasune (1:2). Međutim, Emery je odmarao neke igrače u tom susretu.


- U četvrtak želimo izići u najboljem izdanju. U Zagrebu i protiv Osasune radili smo neke dobre stvari što nas u konačnici čini sretnima, a sada želimo napraviti veliki korak i proći u polufinale Eurolige - odlučan je trener španjolske momčadi.


Emery, koji je osvajao Europsku ligu sa Sevillom od 2014. do 2016. godine, napominje kako je Dinamo mješavina mladih talentiranih igrača i iskusnih reprezentativaca koja je sposobna preokrenuti 0:1 iz prve utakmice.
- Sposobni su zakomplicirati nam situaciju. Nastojat ćemo održati prednost iz prve utakmice, ali ona nije dovoljna, zabiju li nam gol sve se mijenja. Svašta se može dogodili, ali bitno je da čitavo vrijeme ostanemo hladne glave. Bit će teška utakmica i mi smo toga svjesni, moramo nastaviti ondje gdje smo stali u Zagrebu - zaključio je Emery. I. Li.
Alfonso Pedraza

lijevi bek Villarreala

Očekujemo agresivni Dinamo, jer on to i jest. To je intenzivna ekipa koja nam je već na svome terenu stvorila probleme. Očekujem dobru utakmicu te se nadam prolasku u polufinale.
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike