Crna kronika
USPJEŠNA POTRAGA

Nestalog ribiča pronašli u Dravi, do pasa u vodi
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Ribič je pronađen u rijeci Dravi kod Gata, na predjelu Solnice. Potraga je trajala satima

U srijedu nešto nakon 16.30 uspješno je okončana potraga za 65-godišnjim mještaninom Veliškovaca. Zahvaljujući iznimnom trudu i zauzimanju pripadnika HGSS-a, Policijske postaje Belišće, Interventne jedinice policije Osijek, ribiča iz Gata i mještana Gata i Veliškovaca (ukupno 50-ak ljudi), ribič za kojim se tragalo od ponedjeljka pronađen je u rijeci Dravi na predjelu poznatom kao Solnice, u neposrednoj blizini Gata, kilometar od tzv. stare kompe.


Kako doznajemo iz PU osječko-baranjske, ribič je pronađen do pasa u vodi, bio je prilično pothlađen i na trenutke dezorijentiran, zbog čega mu je odmah pružena liječnička pomoć. Istragom će tek trebati utvrditi okolnosti zbog kojih se na gotovo 48 sati izgubio svaki trag ribiču na inače dobro poznatoj lokaciji za ribolov, gdje je lovio s dravske obale. U ponedjeljak prijepodne 65-godišnji Veliškovčanin otišao je u ribolov, a kako se dugo nije vraćao ni javljao na mobitel, njegova zabrinuta supruga o nestanku je izvijestila policiju.


- U utorak u 21.29, na zahtjev Policijske postaje Belišće, započela je akcija traženja i spašavanja 65-godišnjaka iz Veliškovaca. On je biciklom otišao u ribolov 12. travnja prijepodne. Angažiran je HGSS Osijek te članovi ribičkog društva Gat s čamcem. Akcija je trajala do 2 sata ujutro u srijedu bez uspjeha, a trajala je i tijekom srijede za dana - priopćeno je iz Centra 112.


Neslužbeno doznajemo da su odmah nakon priče zabrinute supruge o nestanku u potragu za ribičem čamcima i pješice krenuli njegovi kolege ribiči te mještani Gata i Veliškovaca, koji su pretraživali područje na potezu od Gata do Svetog Đurđa. O nestanku je uskoro službeno obaviještena i Policijska postaja Belišće, pa su ubrzo nakon toga uz nju i pripadnike Interventne jedinice Policije Osijek angažirani i pripadnici HGSS-a Osijek, kojih je petero u utorak navečer krenulo u potragu za Veliškovčaninom, za kojim su nastavili tragati i policajci, i mještani, i ribiči - potvrdio nam je čelnik HGSS-a Osijek Slobodan Soldo.
U srijedu oko 9 sati nestali Veliškovčanin se ipak kratko javio supruzi, no kako nije uspio dobro objasniti lokaciju na kojoj se nalazi, potraga za njim trajala je cijelo prijepodne i poslijepodne, ali je ipak sretno okončana.


Lidija Aničić
50

ljudi tragalo je za 65-godišnjakom
48

sati nije se znalo gdje je nestali ribič iz Veliškovaca
Ribič je bio dezorijentiran, u pothlađenom stanju. Odmah mu je pružena pomoć
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike