Dome slatki dome
DIZAJN DETALJIMA DO PROMJENA

Spavaća soba za trenutke odmora
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Bez obzira na financije, potrebno je vrlo malo zahvata za kreativne promjene

Spavaća soba je prostor u kome statistički provodimo najviše vremena. U njoj tražimo trenutke odmora, pa upravo zbog toga treba biti ugodna za boravak. Kreativnim detaljima te kombinacijom materijala i boja spavaća soba može postati prostor u kome ćete rado boraviti i kada ne spavate.

Pastelne boje
Najjednostavniji način da unesete živost u postojeću spavaću sobu su dekorativni predmeti. Od zdjela ili vaza sa suhim aranžmanima preko tacni s dekorativno složenim voćem ili redom knjiga na polici unijet ćete dašak kreativnosti u ovaj prostor. Ove detalje koristite osobito u slučajevima kada su elementi namještaja minimalistički. Uvedite nove, žive ili pastelne boje.

Igrom tkanina vrlo ćete jednostavno stvoriti kreativan ugođaj sobe. Poigrajte se dekorativnim jastučićima, posteljinom, navlakama i tepisima. Ako su zidovi neutralni, svakako uvedite boje u ovaj prostor. Mogu biti i vrlo izražajne, ali u detaljima. Ovi dekorativni predmeti mogu biti složeni i vrlo ležerno ili čak blago neuredno, stvarajući „kreativni nered“.

U postojeću spavaću sobu možete uvesti dodatne zidne elemente namještaja. Oni mogu biti vezani uz uzglavlje kreveta ili slobodne dijelove zidova, ali je poželjno da su manjih dimenzija, kako ne bi narušili već postojeću koncepciju prostora. Mogu biti u boji koju do sada niste koristili u prostoru. To je idealna prilika da uvedete dašak trenda. U tom je slučaju preporučljiva struktura drva u kombinaciji s plavom, zelenom, žutom, ružičastom ili crvenom. Povežite i dekorativne predmete s ovom bojom.

Kreativan ugođaj postići ćete i kombinacijom boja i materijala - dijelova namještaja u strukturi drva i obojenih dijelova. Ovakvi kontrasti uvijek su efektni u prostoru, a mogu biti primijenjeni na ormarima, komodama ili noćnim ormarićima.

Neobično
Za sve one koji imaju dovoljno prostranu spavaću sobu, kreativan je ugođaj poželjno postići dodatnim elementima namještaja poput neobičnih foteljica i klub stolića, koji će stvoriti dodatnu zonu opuštanja u sobi. Kombinirajte različite boje i materijale poput drva, stakla i metala, obvezno u retrostilu.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Dizajn
detaljima do promjena
Igra svjetla
Igra svjetla je ono što će unijeti kreativnost u svaki prostor. Iskoristite indirektne efekte i primijenite ih na uzglavlju kreveta, policama ili uvedite rasvjetna tijela neobičnih ili retrooblika. Ova će rasvjetna tijela obogatiti prostor, bilo da se radi o funkciji rasvjete ili dekoraciji prostora, kada nisu u funkciji. Za kreativan ugođaj dopušteni su svi oblici i veličine rasvjetnih tijela.
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike