Ekonomija
SVE USLUGE ULJEPŠAVANJA NA JEDNOM MJESTU

Majka i kći, Katica i Lorena Boljkovac, obiteljskom snagom stvorile odličnu poslovnu priču
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Najuspješnije su priče uvijek one koje dolaze iz srca, odnosno stvorene zajedničkim obiteljskim snagama, jer tu su srce i volja najjači. Takva je upravo i ona iz obitelji Boljkovac u kojoj je Katica (39) samohrana majka dviju kćeri Lorene i Korine. Katica je svima u Orahovici već dugo poznata kao uspješna frizerka, a sada je uz svoju stariju kćer Lorenu upotpunila priču o uljepšavanju te je stvoren Beauty centar ‘‘Lorena‘‘ koji danas nudi sve vrste uljepšavanja.


No kako je sve počelo priča Katica: - Početak mog poslovanja je još iz 2012. godine, nije mi bilo lako, ali uz puno truda i volje sve se može. Prije svega moram reći da jako volim svoj posao i uživam u svakoj sekundi provedenoj u mom salonu i to me uz moje dvije kćeri najviše drži, a najvažnije mi je da klijenti iz salona iziđu sretni i zadovoljni. Oduvijek sam željela da svoje znanje prenesem na kćeri, a to mi se, eto, sada i ostvarilo jer smo prošle godine otvorile zajednički obrt u vlastitoj kući. Prvo sam uredila frizerski salon, a onda smo sve skupa proširili i sada je usluga jako puno, od frizerskih do pedikure, depilacije, ugradnje noktiju i trepavica te oblikovanje i bojenje obrva. Danas ne mogu biti sretnija, radim s kćeri i uživamo u onome što radimo – kaže Kaja. Lorena (20) je završila školu za obavljanje kozmetičkih usluga i uz veliku majčinu podršku ostvarila vlastiti san:


- Majčina podrška mi je bila sve, oduvijek sam se divila njezinu poslu kao frizerke i tako sam odlučila krenuti u nešto slično. Školu sam završila u Osijeku i kako je mama već imala postojeći salon u sklopu naše kuće, imali smo mogućnost za proširenje i zajedno smo to i napravile. Ulaganje u uređenje studije nisu bila mala pa sam se odlučila na poticaj za početnike. Cilj mi je bio osigurati građanima Orahovice i okolice usluge kakve ovdje rijetko mogu naći na jednom mjestu. Teško mi je sada opisati svoju sreću, ali, eto, uz puno odricanje i truda uspjele smo i sada je sve na nama – kaže Lorena.


Katica je jako ponosna na svoju kćer i naglašava kako se uvijek ponajviše trudila biti dobar uzor: - Uvijek sam svoje kćeri gurala naprijed i pokušala im usaditi vjeru u sebe, kako nikada ne treba odustati. Osjećaj je neprocjenjiv kada vidiš da ti se dijete trudi kako bi bilo uspješno u svom poslu i svoj posao obavlja bez stresa, mirno i savjesno. S obzirom na obujam i količinu posla, zaposlili smo još dvije djelatnice kako bi naše usluge bila dostupne cijeli dan. Život nas nije mazio, ali upravo ta obiteljska snaga je nešto što nitko ne može pobijediti i moć koja svladava sve prepreke – kaže Katica. Tako su ove dvije uspješne poduzetnice, uz postavljanje vlastitog posla na svoje noge, zaposlile još dvije mlade osobe, što je posebno za pohvalu: - Jako smo zadovoljne djelatnicama, a poseban je osjećaj kada znaš da si nekome pomogao zaposlenjem, što je danas najteže. Mi sve zajedno djelujemo kao obitelj i tu jedno zajedništvo pretačemo u posao koji je tada najbolji i najuspješniji – zaključuje Lorena. V.Grgurić
Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

Najčitanije iz rubrike