Sport
OSVRT NA 28. KOLO HT PRVE HNL

Dinamo se učvrstio na vrhu
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Nakon 28. kola HT Prve HNL, momčadi koje se bore za titulu prvaka vratile su se na “početne pozicije” koje su imale prije tjedan dana, dok su se bitka za treće mjesto dodatno zaoštrile. Na dnu se nije puno toga promijenilo jer ni jedna momčad iz donjeg dijela tablice nije uspjela upisati nova tri boda na svoj konto. Dinamo je pobjedom nad svojom “sestricom” Lokomotivom opet pobjegao Osijeku na dva ili potencijalnih pet bodova (ako bi slavio na Poljudu u odgođenom susretu s Hajdukom, nap. a.). Osječani su “proklizali” u Koprivnici gdje su dvaput hodali nad ponorom poraza, ali su se na koncu uspjeli izvući i uzeti bar jedan bod. On nije zadovoljio njihove ambicije, ali su se jednostavno morali pomiriti s takvim ishodom jer su mogli proći i gore s obzirom na to da je Karlo Lulić u sudačkoj nadoknadi imao čisti “zicer” za pobjedu Slaven Belupa koji mu je vratar bijelo-plavih Ivica Ivušić obranio. Tako je Osijek opet ispustio sudbinu iz svojih ruku kada je u pitanju utrka za naslov. Ono što se događa ispod vodećeg tandema postaje sve neizvjesnije. Još do prije kolo-dva Gorica je sigurno držala treću poziciju, ali je u posljednja dva kola u kojima je oba puta bila domaćin uspjela uzeti samo jedan bod. I taj je osvojila u ovom kolu protiv Varaždina koji se grčevito bori za opstanak. Susret je završio bez pogodaka, a taj kiks Velikogoričana spremno su u “zasjedi” dočekali Rijeka i Hajduk te se posve uključili u utrku za treće mjesto koje sigurno vodi na europsku scenu sljedeće sezone. Riječani i Splićani slavili su istim rezultatom 1:0 na gostovanjima u Šibeniku, odnosno Puli. Rijeka je sad na četiri boda od Gorice, Hajduk na šest s utakmicom manje pa obje momčadi s pravom planiraju konačni napad na treću poziciju. Na dnu tablice Lokomotiva je i dalje u najtežoj poziciji jer joj Varaždin i Istra 1961 bježe četiri boda. Teško kako će se to promijeniti i nakon sljedećeg kola jer “lokosi” su gosti Rujevice. Istina, ni Istrine perspektive u toj rundi nisu bajne jer joj na noge dolazi Dinamo, a veliku utakmicu imat će Varaždin na svom terenu na koji mu dolazi Šibenik. Do kraja prvenstva ostalo je još samo osam kola, a neizvjesnost u svim segmentima prvenstva gotovo da i ne može biti veća. Šteta je što navijači svih klubova još uvijek ne mogu na tribine jer bi bilo zanimljivo vidjeti u kojoj bi mjeri ta napetost povećala posjet na hrvatskim stadionima.

Inače, bilo je ovo još jedno tvrdo kolo s malo pogodaka. Postignuto ih je tek osam, od toga polovica na utakmici Slaven Belupo - Osijek. Prosjek od 1,6 pogodaka po susretu pripada među najslabija ostvarenja hrvatskih strijelaca ove sezone. Ništa se nije promijenilo ni u vrhu liste strijelaca jer nijedan igrač koji je među prvom trojicom najboljih u ovom kolu nije pogodio suparničku mrežu.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
REZULTATI 28. KOLA
Gorica - Varaždin 0:0, Šibenik - Rijeka 0:1, Slaven Belupo - Osijek 2:2, Istra 1961 - Hajduk 0:1, Lokomotiva - Dinamo 0:2.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike