Osijek
DJEČJI VRTIĆ PROVODI PRIPREME ZA NOVU PEDAGOŠKU GODINU

Istekao je rok za upis u vrtiće i jaslice - koliko je djece “višak”?
Objavljeno 13. travnja, 2021.
Završena je prva faza redovitog upisi mališana u gradske vrtiće za pedagošku godinu 2021./2022. na području Grada Osijeka i Općine Čepin, a koja obuhvaća predaju zahtjeva za upis, drugu godinu zaredom isključivo digitalno, odnosno preko internetske aplikacije koja je od 29. ožujka do 9. travnja bila dostupna na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Osijek.

Upisni postupak sastoji se od tri dijela: podnošenja zahtjeva za upis s dokumentacijom, inicijalnog razgovora s djetetom uz prisutnost roditelja i plaćanja akontacije uz potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja. Nakon što svi predani zahtjevi budu obrađeni, druga faza – inicijalni razgovori,​ obavljat će se od 26. travnja do 7. svibnja u zgradi Uprave Dječjeg vrtića Osijek prema rasporedu koji će roditeljima biti dostupan na službenim mrežnim stranicama vrtića, uz napomenu kako će na razgovor biti pozvani samo oni koji imaju šansu da dobiju mjesto u vrtiću.

”Inicijalni razgovor obavljat će se s djecom i roditeljima koji su preko upisne aplikacije predali zahtjev za upis u vrtić. Na temelju uvida Povjerenstva za upis, stručna služba pozvat će na razgovor samo onaj broj djece koji ostvaruje prednost prilikom upisa, a u skladu s raspoloživim kapacitetom vrtića. Razgovori će se održavati u zgradi Uprave Dječjeg vrtića Osijek. Roditelj je obvezan na inicijalni razgovor dovesti dijete koje upisuje u vrtić/jaslice”, najavljuju iz DVO-a.

Rezultati upisa bit će objavljeni nakon provedenih inicijalnih razgovora - 20. svibnja, na oglasnim pločama podcentra u koji je dijete upisano. Plaćanje akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja obavljat će se također u Upravi DVO-a (blagajna u prizemlju zgrade) od 7. do 18. lipnja (od 7. do 11. lipnja od 7 do 15 sati, a od 14. do 18. lipnja od 7 do 17 sati), uz napomenu kako se akontacija plaća isključivo gotovinom te da će biljezi za upis biti dostupni na blagajni. Roditeljski sastanak za svu novoupisanu djecu planiran je za 25. svibnja u 18 sati, simultano u svim podcentrima.

Iako je još javnosti nepoznato koliko je Dječji vrtić Osijek kroz protekla dva tjedna zaprimio prijava, prema rezultatima upisa u posljednje tri godine, očekuje se kako ni u idućoj pedagoškoj godini u gradskim vrtićima neće biti mjesta za svu djecu te da će time najpogođenija djeca iz obitelji s jednim nezaposlenim roditeljem. Podsjetimo, lani je nakon redovitih upisa 790 raspoloživih mjesta popunjeno, a s obzirom na to da je za sustav Dječjeg vrtića Osijek bilo prijavljeno 925 mališana, “ispod crte” ostalo je njih 135.

Iz Dječjeg vrtića Osijek podsjećaju kako je u ožujku završeno i zaprimanje zahtjeva za prelazak djece u drugi vrtić ili jaslice u idućoj pedagoškoj godini, odnosno od 1. rujna 2021. godine. Zahtjevi su se mogli predati za već u sustav upisanu djecu u vrtićkim i jasličkim skupinama, a koji u aktualnoj pedagoškoj godini nisu uspjeli dobiti mjesto u vrtiću/jaslicama koji im odgovara, pa su im djeca trenutačno smještena ondje gdje ima mjesta, na ovaj se način omogućuje da traže prelazak u željeni objekt. Na taj način DVO daje prvenstvo onima koji su već u sustavu i čekaju mjesto u nekome objektu, naspram novoupisanih. I. Solar
790

mjesta lani je brzo popunjeno, a “ispod crte” ostalo je 135 mališana
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike