Osijek
POSLOVANJE POD OKRILJEM BELJA PLUS

Anušić: Imamo priču sa sretnim završetkom i tvrtku koja opet ima perspektivu
Objavljeno 12. travnja, 2021.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, u pratnji Ivane Katavić Milardović, pročelnice županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, posjetio je u ponedjeljak tvrtku Belje plus, Tvornicu mliječnih proizvoda Osijek, gdje ga je s trenutačnim poslovanjem tvrtke, ali i cijelog Belja plus, upoznao Andrej Dean, predsjednik Uprave Belja plus.

Podsjetimo, nakon prošlogodišnje iznenadne najave i odluke bivšeg vlasnika osječke mljekare, tvrtke Meggle, o gašenju proizvodnje u Osijeku, župan Anušić aktivno se uključio u nalaženje rješenja kako bi se sačuvala radna mjesta, ali i proizvodnja u Osijeku. Taj je proces u konačnici uspješno okončan, a Fortenova grupa krajem prošle godine preuzela je proizvodni pogon osječke mljekare.

"Nekoliko mjeseci nakon što je mljekara nastavila raditi u okviru Belja plus, došli smo vidjeti na koji način Osječko-baranjska županija može biti od pomoći kao partner. Zadovoljni smo što je Belje plus preuzelo tvrtku nakon odlaska Megglea, što je mljekarska prerada i dalje u funkciji te da su i kooperanti ostali. Imamo, dakle, priču sa sretnim završetkom koja je do prije samo nekoliko mjeseci izazvala veliku pozornost javnosti", rekao je župan Anušić, zahvalivši Upravi Belja plus na iskazanoj profesionalnosti i što ponovno u Osijeku imao tvrtku koja ima perspektivu.

"Najavljuju nove pogone, nove investicije, a mi kao Županija imamo odgovornost ponuditi ono što možemo i kao takvi biti na raspolaganju tvrtki Belje plus", rekao je Anušić.

Andrej Dean za sljedeći tjedan najavio je plasman novog brenda mliječnih proizvoda koji će biti isključivo od mlijeka domaćih farmera.

"Mi smo jedina mljekara u Hrvatskoj koja ima više od četiri tisuća krava vlastite proizvodnje, a to nam osigurava više od 35 milijuna litara mlijeka godišnje. Dodatno i Vupik, kao kompanija iz naše grupe, proizvodi još 12 milijuna litara, što još s 13 milijuna litara mlijeka koje dolazi od kooperanata čini da tijekom godine imamo gotovo 60 milijuna litara mlijeka. Planovi su jasni, idemo s novim proizvodima i očekujem da će u vrlo kratko vrijeme doći dobre vijesti iz ovoga dijela Hrvatske. Uz to što je spašena proizvodnja i sačuvani kooperanti, mislim da je važno to što postoji dobra, pozitivna energija koja je potrebna ovom dijelu Hrvatske", rekao je Dean,

Zahvalio je i osječko-baranjskom županu, jer je svojim pozitivnim pristupom prema ovom problemu, gdje je tražio rješenja, i "nama skrenuo pozornost da je ovo jedna jako dobra priča u kojoj svi mogu imati koristi".

Na to računa i 249, od ukupno 270 kooperanata, koji su nakon promjene vlasnika nastavili poslovni odnos s Beljem plus, kao i 88 zaposlenih u osječkom te više od 140 zaposlenih u belomanastirskom pogonu.​

Dario Kuštro

RAZVIJANJE KOOPERANTSKOG ODNOSA
Andrej Dean rekao je da žele i dalje razvijati odnos s kooperantima, kao i podignuti kvalitetu predanog mlijeka. “Jer nije nam važna samo količina, nego i kvaliteta kroz sadržaj proteina i mliječnih masti. Naposljetku, tu su i nova ulaganja, pa se uz pomoć EU fondova planira investicija vrijedna približno deset milijuna eura”, rekao je Dean, predsjednik Uprave Belja plus.
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike