Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA TEŠKO DO BODOVA PROTIV DINAMA

Pobjedom otvoreno igralište "Kraj Drave"
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Zasluženom pobjedom nogometašice Osijeka premijerno su otvorile igralište "Kraj Drave" gdje će ubuduće dočekivati protivnice u borbama za bodove u Prvoj ligi. Na startu gotovo da nisu mogle imati teže jer su gošće iz Zagreba iz susreta u susret sve bliže najboljem hrvatskom tandemu u koji pripadaju aktualne prvakinje iz Splita i trenutačno vodeća ligaška osječka ekipa. Činilo se da će susret ići očekivanim tijekom jer su Osječanke rano povele već u devetoj minuti prvijencem ovozimske prinove Mejreme Medić. Unatoč nastojanjima štićenica trenera Marijana Vuke, to je bio i jedini pogodak u prvom dijelu te utakmice pretposljednjeg, 13. kola osnovnog dijela prvenstva jer Osječanke više nisu iskazale spretnost pred vratima vrlo organiziranog i čvrstog sastava Dinama. Nakon nepune tri minute nastavka domaća kapetanica Izabela Lojna drugi je put svladala vratarku Anu Filipović te je time pobjednik, praktički, bio definiran. Zagrepčanke se, međutim, nisu time mirile nego su u 54. minuti preko Doris Tomić prepolovile zaostatak te domaće do posljednje sekunde toga jučerašnjeg okršaja držale pod pritiskom rezultata. Da je to bilo doista tako svjedoče i tri dodijeljena žuta kartona zbog nesportskog ponašanja u posljednjoj četvrtini utakmice u kojoj se tada lomio rezultat. Jedan je pokazan domaćoj igračici, a dva tandemu iz Dinama koji se predstavio u vrlo dobrom izdanju te osječkom stručnom stožeru dodao nova razmišljanja da će se do željenog trona, odnosno povratka državnog primata u grad na Dravi, morati preko Splita i očito Dinama, a ne treba zanemariti ni četvrtog sudionika "Lige za prvaka", zagrebački Agram. Najvažniji je jučerašnji epilog da su planirani bodovi ostali u Osijeku čime je zadržana vodeća pozicija uoči zaključenja prvoga dijela sezone koji će za "zečice" biti u Zadru. D.L.
OSIJEK*2 (1)

DINAMO*1 (0)

OSIJEK - Igralište "Kraj Drave". Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Bez gledatelja. Sudac: Stjepan Barišić (Osijek). Strijelci: 1:0 Medić (9), 2:0 Lojna (48), 2:1 Tomić (54). Žuti kartoni: Balić (Osijek), Tomić i Bračević (Dinamo). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Belaj, Adamović (od 78. Kovačević), Bulut, Andrić (od 67. Lucić), Nevrkla, Balić, Lojna, Medić, Kunštek, Šalek, Lubina. Trener: Marijan Vuka.

DINAMO: Filipović, Skenderi (od 63. Bračević), Kopić, Žagar (od 75. Stančić), Crkvenčić, Stanić, Taritaš, Zdunić, Jedvaj, Tomić, Bartolović. Trener: Marija Margareta Damjanović.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike