Svijet
BRITANSKA KRALJEVSKA OBITELJ OBJAVILA DETALJE POGREBA

Oproštaj od princa Filipa 17. travnja
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Britanska kraljevska obitelj oprostit će se od princa Filipa, supruga Elizabete II., 17. travnja, na privatnom pogrebu u dvorcu Windsor, objavila je Buckinghamska palača.
Vojvoda od Edinburga, koji je bio vjerna podrška kraljici sedam desetljeća, mirno je umro u petak u dobi od 99 godina. Samo 30 osoba, njegovo četvero djece (Charles, Anne, Andrew i Edward), unuci i drugi rođaci, bit će nazočni u skladu s mjerama povezanim s pandemijom koronavirusa. Obredu će nazočiti princ Harry nakon burnog napuštanja Monarhije. Njegova trudna supruga Meghan, kojoj je liječnik savjetovao da ne putuje u Veliku Britaniju na pogreb, ostat će u Sjedinjenim Državama, rekao je jedan glasnogovornik palače. Stanovništvo je pozvano da na početku obreda minutom šutnje oda počast princu Filipu 17. travnja, samo četiri dana prije kraljičina rođendana koja će 21. travnja napuniti 95 godina. U Velikoj Britaniji počeli su dani žalosti 9. travnja, a završit će s danom ukopa. H
OPROŠTAJ OD "DRAGOG TATE"
Princ Charles u subotu je odao počast "svome dragom tati koji je tako odano služio kraljici Elizabeti, kraljevskoj obitelji, Britaniji i Commonwealthu", a pritom je izrazio zahvalnost javnosti koja se dirljivo oprašta od njegova oca. "Moj dragi tata bio je vrlo posebna osoba koja bi iznad svega bila zadivljena reakcijom i dirljivim riječima koje su o njemu izrekli i stoga smo mi, moja obitelji, na tome duboko zahvalni", rekao je Charles.
Možda ste propustili...

NAPAD NOŽEM NA BISKUPA ASIRSKE CRKVE U SYDNEYJU

Motiv napada - vjerski ekstremizam

PROŠIRENJE EU-A I “PUNA IZVEDBA” SCHENGENA

Slovenija poziva susjede na ukidanje kontrola na granici

ČAMCIMA EVAKUIRAJU STANOVNIKE

Velike poplave u Guangdongu u Kini

Najčitanije iz rubrike