Sport
OSJEČKI FERIVI POLUMARATON

Matea i Petar došli prvi puta, pobijedili i srušili rekorde
Objavljeno 10. travnja, 2021.
Tradicionalna osječka proljetna trkačka priredba okupila je više od tisuću natjecatelja

Iako su u vrijeme pandemije zabranjena veća okupljanja i sportska natjecanja odvijaju se bez prisustva gledatelja na tribinama,  za trkačku manifestaciju na otvorenom Osijek je dobio „zeleno“ od nadležnih pa je subotnje prijepodne u gradu na Dravi bilo u znaku utrke na kojoj je sudjelovalo više od tisuću trkačica i trkača.

Održan je 17. po redu Osječki Ferivi polumaraton koji je dobio nove pobjednike – Mateu Parlov Koštro i Petra Bratulića. Oboje su prvi puta trčali osječkim ulicama i oboje su 21.1 kilometar odradili rekordno.  Petar Bratulić iz zagrebačkog Atletskog kluba Agram, prvi je stigao na cilj Ferivi polumatarona, krug od Trga Ante Starčevića do Donjeg grada i nazad istrčao je za sat, osam minuta i 14 sekundi što je novi rekord staze. Rekordno je 21.1 km i odradila i hrvatska olimpijka Matea Parlov Koštro (AK Svetice), ona je u cilj ušla u vremenu od 1:13:34 te je na taj način srušila osječki rekord u ženskoj konkurenciji koji je do sada držala Lisa Nemec Stublić. Matea će ovo ljeto Hrvatsku predstavljati u maratonskoj utrci na Olimpijskim igrama u Tokiju i kako je rekla nakon pobjede „ova osječka utrka je bila odlična i poslužila mi je kao jedan od treninga u pripremama za Japan“.

U Osijeku se trčala i štafeta 3 puta 7 kilometara za Prvenstvo Hrvatske, a pobjednička trojka su Luka Gajić, Roko Horak i Darko Smrčak.

Virovitičanin Marino Bloudek pobjednik je utrke građana na pet kilometara pod imenom „Jel` trčiš lega“, koja se trčala od središnjeg osječkog trga do Retfale i nazad.

Bio je ovo još jedan uspješan Ferivi polumaraton koji je u ova tužna, pandemijska vremena u Osijek donio pravi šušur kakvog već dugo nismo doživjeli. I. Liović

Najčitanije iz rubrike