Sport
U DINAMU NE GUBE NADU U POLUFINALE EUROPSKE LIGE

Krznar: Još uvijek imamo realne šanse za prolazak
Objavljeno 10. travnja, 2021.

Nogometaši Dinama na uzvrat četvrtfinala Europske lige sljedećeg četvrtka otputovat će s pogotkom zaostatka. Villarreal je slavio na Maksimiru 1:0 pogotkom Morena iz kaznenog udarca te tako napravio veliki korak prema polufinalu.


No ono nije nedostižno ni za hrvatskog prvaka koji je protiv "žute podmornice" imao razdoblja dobre igre, no nedostajao mu je neki "bljesak" kakav je imao u nekim prijašnjim europskim susretima. Ipak, svi u redovima "modrih" vjeruju kako mogu uzvratiti Villarrealu te napraviti još jedan veliki europski rezultat.


- Bila je to utakmica s dva različita poluvremena, u prvom smo bili bolji, a u drugom nismo mogli napraviti puno, pa možemo biti zahvalni što je završilo 1:0. Još uvijek imamo realne šanse, recept je da odigramo kao u prvih 45 minuta. Još uvijek smo u igri - izjavio je trener Dinama Damir Krznar.


Slično razmišlja i danski stoper Rasmus Lauritsen, koji očekuje da on i suigrači repriziraju pothvat iz prošlog kola, kada su nadoknadili zaostatak protiv Tottenhama.


- U prvom smo poluvremenu bili bolja momčad, a onda smo imali tu nesretnu situaciju s kaznenim udarcem, no to je dio igre. Teško se bilo vratiti u drugom dijelu, nakon tako primljenog pogotka neposredno pred odmor. Ali još uvijek imamo 90 minuta u Španjolskoj. Vjerujem da možemo to napraviti, stvarno vjerujem. To je nogomet, protiv Tottenhama smo pokazali da možemo takvo nešto napraviti i zašto ne bismo to ponovili?


Trener Villarreala očekivano je zadovoljan konačnim ishodom, ali i oprezan, svjestan da je ovo ipak tek pola odrađenog posla.


- Zadovoljni smo, ali oprezni jer je ovo tek prvih 90 minuta. Ovo nije dovoljan rezultat, zato smo tražili i drugi gol, no nismo ga zabili. Sada od prve minute na svom stadionu moramo jako respektirati protivnika. Ekipa je mentalno spremna za poteškoće koje nas čekaju u uzvratu. S puno poštovanja prema Dinamu, pristupit ćemo u uzvratu te se truditi kao i u Maksimiru. Dinamo je eliminirao ozbiljne momčadi, to je momčad koja je doma snažna, puna talentiranih igrača. Htjeli smo stoga odigrati ozbiljnu utakmicu te se nametnuti na terenu kako oni ne bi mogli iskoristiti svoj individualni potencijal - rekao je Emery.
Rezultati prvih utakmica četvrtfinala Europske lige: Dinamo - Villarreal 0:1 (Moreno 44-11m), Ajax - Roma 1:2 (Klaassen 39; Pellegrini 57, Ibanez 87), Arsenal - Slavia Prag 1:1 (Pepe 86; Holeš 90+4), Granada - Manchester United 0:2 (Rashford 31, Fernandes 90-11m). Uzvratne utakmice igraju se 15. travnja. G. Roguljić
Bruno Petković

napadač Dinama

- Osim posljednjih 10 ili 15 minuta utakmica je uglavnom bila izjednačena. Imamo još 90 minuta uzvrata u Španjolskoj, sve je još otvoreno.
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike