Sport
ŽNK OSIJEK DOČEKUJE DINAMO

Na pobjednički način obilježiti premijeru na terenu "Kraj Drave"
Objavljeno 10. travnja, 2021.
Nakon dvotjedne stanke nogometašice Osijeka vraćaju se borbama za bodove kojih je još dvije preostalo u osnovnom dijelu prvenstva. Štićenice trenera Marijana Vuke neporažene su uz deset pobjeda i dva remija, kakav skor ima i drugoplasirani Split, ispred kojeg su "zečice" zahvaljujući uvjerljivo boljoj gol-razlici. Propustivši i bodovno biti ispred aktualnih prvakinja Hrvatske koje su se u oba dosadašnja susreta spasile poraza identičnim remijima (2:2). Sreća "crvenih" iz splitskog Parka mladeži posebice se osmjehnula prije dva tjedna kada su Osječanke na igralištu u Zmijavcima na odmoru imale dva pogotka prednosti te istodobno propustile više prigoda uključujući i kazneni udarac da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena bile kažnjene te ostale bez dva zaslužena boda. Prigode za potvrđivanje aktualnog primata bit će još dvije za čiju će ključnu trebati ishoditi susret na domaćem terenu koji su, u međuvremenu, Osječanke promijenile. Umjesto na ŠC-u "Ante Gotovine" do kraja će tekuće sezone protivnice dočekivati na Elektrinu igralištu "Kraj Drave". Takvih će ukupno biti četiri, a nedjeljne prve dolaze iz Zagreba i smještene su na trećem mjestu, tako da je to derbi 13. kola koji će početi u 14 sati. Jesenas je Dinamo bio relevantan protivnik izgubivši samo s 4:2, iz čega proizlazi teža osječka zadaća u čiji povoljan epilog nitko ne sumnja:
- Zagrebačke "modre" iz sezone u sezonu se dižu te postaju konkurentnije Splićankama i nama. Za sada, ipak, nedostatno jer je kvaliteta i nadalje na našoj strani, a ishod jesenskog prvog ogleda ne sugerira u takve odnose. Potvrdit ćemo ih sutra "Kraj Drave", gdje će i nama biti prvenstvena premijera te je to dodatni poticaj odigrati pravi susret. Takvi su, praktički, bili svi dosadašnji, pa će takav pristup biti i protiv Dinama, koji će kući praznih ruku i zbog toga što ne namjeravamo prepustiti čelno mjesto za doigravanje. U njemu će, nedvojbeno, biti naš sutrašnji protivnik, koji je jači od većine u konkurenciji, tako da ne možemo najaviti pobjedu dvoznamenkastim rezultatom, ali ona sigurno neće izostati - samopouzdano je pričala Lorena Balić, čiji se konkretni doprinos itekako očekuje. D.Lekšan
Parovi 13. kola
Osijek - Dinamo (Zagreb), Neretva (Metković) - Marjan (Split), Viktorija (Slavonski Brod) - Donat (Zadar) i Agram (Zagreb) - Split.
TABLICA
1.Osijek**12**10**2**0**105:7**32

2.Split**12**10**2**0**59:6**32

3.Dinamo**12**8**0**4**34:13**24

4.Agram**11**6**1**4**25:37**19

5.Donat**12**5**0**7**15:31**15

6.Neretva**11**4**0**7**15:41**12

7.Marjan**12**1**1**10**7:46**4

8.Viktorija**12**0**0**12**3:82**0
Susret Osječanki i Zagrepčanki igra se u nedjelju od 14 sati na igralištu Elektre
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike