Regija
PREDSTAVLJEN PROJEKT REGIONALNOG CENTRA ZA DIGITALIZACIJU I RAZVOJ

Pomoć za uvođenje industrije 4.0
Objavljeno 9. travnja, 2021.
VINKOVCI

Nedavno je potpisan ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj vrijedan 675.400 kuna, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj za pripreme strateških projekata regionalnoga razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Projekt Regionalnog centra vrijedan je 140 milijuna kuna i gradit će se u poslovnoj zoni Zalužje, nedaleko od trgovačkog centra Pevex. Potpisani ugovor je prvi korak prema gradnji centra koji će biti voditelj promocije razvoja implementacije digitalizacije u javnom i privatnom sektoru ne samo na području Vukovarsko-srijemske županije već na cijelom području istočne Slavonije, istaknuo je Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije najistočnije županije koja j uz Grad Vinkovce i FERIT Osijek, partner projektu kojemu je nositelj Vukovarsko-srijemska županija.

- Regionalni centar digitalnog razvoja bit će mjesto gdje poduzetnik može dobiti savjete, informacije i pomoć za uvođenje industrije 4.0, četvrte industrijske revolucije, u svoje proizvodne procese ili poslovne modele te će omogućiti malim i srednjim poduzećima pristup najnovijim znanjima, mreži stručnjaka, tehnologijama za testiranje i eksperimentiranje digitalnim inovacijama - pojašnjava Cota.

Dodaje kako je Projekt izgradnje RCDR-a dio Dodatka 2 unutar Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, te je uvršten kao jedan od prijedloga strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije za buduće financijsko razdoblje.

U RCDR-u bit će smještene županijska i vinkovačka razvojna agencija, Poduzetnički inkubator na 1100 kvadrata, a na 3400 kvadrata predviđeni su prostori Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek gdje će se izvoditi trogodišnji stručni studij računarstva i automatike. Ondje će biti i Zavod za informatiku VSŽ-a, kao središnja informatička služba za razvoj i održavanje informacijskog sustava VSŽ-a, i pružat će usluge pohrane podataka i ostalih informatičkih usluga i za to je predviđeno 300 kvadrata te serverska soba od 150 kvadrata. Planirana je i multifunkcionalna dvorana te dječji vrtić za djecu zaposlenih.

Predstavljanju su, uz ostale, nazočili župan Božo Galić, ministar obrane Mario Banožić, državni tajnik u MRRFEU-u Velimir Žunac i prodekan FERIT-a Kruno Miličević. M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike