Sport
MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI” - 22. KOLO

Zrinski ide k Frankopanu na derbi začelja tablice
Objavljeno 8. travnja, 2021.

Uoči petog proljetnog kola bodovna razlika između vodećeg tandema iznosi deset bodova te kako Darda i Dilj imaju delikatna subotnja sučeljavanja, nije nemoguće da se taj odnos promijeni. Neovisno o tome što darđanski lider igra kod kuće, gdje će stići nepredvidljivi sastav iz Bobote te nije isključeno da ne uzme nešto pokraj Đole. Domaćin je, dakako, favorit, ali to treba potvrditi i na travnjaku, na čiji će osječki u Donjem gradu doći drugoplasirani Vinkovčani koji bi Olimpiji mogli dodatno zagorčati situaciju u borbi za ostanak jer je razlika između tih sastava 19 bodova.

Osječani ih nemaju puno više od najugroženijih ako se ne računa posljednji Torpedo, koji je bitno zaostao te ga samo čudo, odnosno serija pozitivnih rezultata može zadržati u aktulanoj državnoj četvrtoligaškoj konkurenciji. Kuševačkog “fenjeraša” sutrašnji put vodi u Županju, gdje stanuje domaćinski Radnički koji, nedvojbeno, planira sa svim tim bodovima. Sutradan u Andrijaševcima oni će imati višestruku vrijednost jer se međusobno sastaju klubovi iz najdonjeg tabličnog doma. Domaći Frankopan ima bod više od pristiglog Zrinskog, kojem bi odnošenje nečega za Bošnjake itekako bilo kapitalno, ali je izvjesno da bi ostajanje kompletnog plijena u kući za Andrijaševčane bilo od neprocjenjive važnosti. Uhom na tome igralištu, a nogama u Starim Jankovcima bit će sastav HAŠK Sokola koji ima imperativ svladavanja Borca iz Kneževih Vinograda koji je u međuvremenu nešto posustao. Baranjac iz Meca istodobno se probudio te u nezgodnom trenutku za Slavonac dolazi u posjet koji ne bi smio rezultirati odnošenjem kojeg boda iz Komletinaca. S ostankom svih u Grabovcu planira istoimeni sastav koji je netom osjetnije izgubio upravo u Mecama, pa će stoga rehabilitaciju tražiti protiv Višnjevca, koji, međutim, nije bez izgleda u tome dijelu Baranje. U međuvremenu su izgledi Otočana uoči gostovanja u Satnici Đakovačkoj pali za koji postotak jer se tamošnja Mladost razgoropadila i na krilima toga tražit će treći puni uspjeh u nizu. Još će se igrati u Jarmini, gdje je u tijeku proljetna berba bodova tako da će gosti iz Babine Grede morati odigrati pravi susret kako bi ostali neporaženi u srazu s Borincima. D.Lekšan

Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 22. KOLA
Radnički (Ž) - Torpedo, HAŠK Sokol - Borac (KV), Olimpija - Dilj i Darda - Borac (B) igraju u subotu u 16,30 sati kada počinju i nedjeljne utakmice: Slavonac - Radnički (M), Grabovac - Višnjevac, Borinci - Šokadija, Frankopan - Zrinski i Mladost - Otok.
Najčitanije iz rubrike