Sport
MAČEVALAČKI KLUB DMITAR ZVONIMIR NE SUSTAJE

Priželjkuju u lipnju odraditi peto izdanje Kupa Osijeka
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Epidemiološke mjere znatno utječu na kalendar i organizaciju predviđenih natjecanja

Otkako je pandemije, mnogi tzv. mali sportovi i klubovi imaju velikih problema u organizaciji svog djelovanja, koje je itekako uzdrmano aktualnom situacijom. To su na svojoj koži osjetili i članovi mačevalačkog kluba Dmitar Zvonimir. No, mladi mačevaoci koji dolaze iz Tvrđe, Kamila Firingera 3, ne gube nadu da će u što skorije vrijeme prodisati punim plućima i vratiti se svojim obvezama, koje su s veseljem i entuzijazmom ispunjavali do prije nešto više od godinu dana. Zabrana klupskih aktivnosti dogodila se u ožujku prošle godine, upravo u vrijeme kada su u klubu pripremali organizaciju Kupa grada Osijeka, natjecanja koje je predviđeno za mlađe dobne kategorije (U10, U12, U14, U17, U20 i veterani) i na koju dolaze natjecatelji(ce) iz Hrvatske, ali i mnogih europskih zemalja. Peto izdanje ovog natjecanje i dalje visi u zraku. Prvobitno je bilo planirano da se ono održi upravo krajem ovog mjeseca (24./25. travnja), ali želje i dalje ostaju nerealizirane.

- Dobili smo još u veljači zeleno svjetlo od našeg saveza, no dalje od toga nije išlo. Stožer Civilne zaštite preusmjerio nas je za HZJZ, koji je zadužena za odobravanje natjecanja. Upravo u tijeku prepiske s istima stiglo je do novog pogoršavanja epidemiološke situacije. Porast brojeva nije nam išao naravno u korist, na to nemamo utjecaja i stigla je nova odgoda. No nećemo samo tako lako odustati, želimo taj 5. Kup napokon provesti u djelo - kaže Branko Lozančić, alfa i omega MK Dmitar Zvonimir, koji je sa svojim suradnicima već stekao reputaciju kvalitetnog organizatora.

- Iako je sve bilo pod upitnikom, prijave su stizale na našu adresu. Razumljivo, svi smo ostali uskraćeni u ovo nesretno vrijeme, dugo nije bilo natjecanja, a naš Kup svakako pripada u skupinu kvalitetnijih. Nova odgoda nije nas poremetila i dodatno oneraspoložila. Termin u travnju je propao, ali već imamo novi. Nije još preciziran, ali ako virus oslabi i situacija se popravi, tada bi u lipnju odradili ono što smo planirali još u užujku prošle godine. Držimo palčeve i nadamo se napokon povoljnom raspletu, optimističan je kao i uvijek Lozančić, iako svjestan da mu trenutačne okolnosti ne idu na ruku. Ali, mogli bi ovog ljeta u Osijeku svjedočiti kvalitetnom mačevalačkom okupljanju s inozemnim štihom.

Nino Benčina
IZGUBLJENA SEZONA UTJEČE NA BODOVANJE, ALI I BROJNOST KADRA PRIJE PANDEMIJE
Početak travnja donio je novu zabranu treniranja, klupske porstorije u Tvrđi opet su puste, a u kubu vjeruju ne zadugo. Prije nego su otišli na novi prinudni odmor, članovi su odradili mini klupski turnir.

- Odradili smo smo i u inat koroni, koja nam remeti djelovanje, kao i svima ostalima. Sve to utječe na tjelesnu spremu, kao i psihološko stanje naše djece. Stoga planiramo u bliskoj budućnosti rad uključiti kineziologa, specijalnog trenera, kao i psihologa, kako bi se što prije vratili u normalu, kada se stvari ponovo pokrenu u punom obimu. Prije zadnjeg prekida, radili smo u grupama, naših 30-tak članova, među kojima je i pet reprezentativaca. Neodlazak na natjecanja, euro i svjetske smotre utjecat će i na njihovo bodovanje, što je veliki problem. Zasada na sreću nema značajnijeg osipanja kadra, ali nije lako djelovati u ovako neizvjesnim situacijama, kaže klupski predsjednik i trener.
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

Najčitanije iz rubrike