Osijek
NAKON UPOZORENJA STANARA

Grad bi problem pješačkog prijelaza na Sjenjaku mogao riješiti do kraja mjeseca
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Osječka policija, na dan kada je u Glasu Slavonije objavljeno upozorenje stanara zgrade Sjenjak 10 na nesiguran i neadekvatno označen pješački prijelaz zbog čega su u svakodnevnoj životnoj opasnosti djeca koja idu u obližnji vrtić i osnovnu školu, provela je na spornoj cesti kontrolu brzine, a očevidci kažu kako je bio angažiran i presretač. Iz PU osječko-baranjske potvrdili su nam da su njihovi djelatnici odradili kontrolu prometa na tom dijelu ceste te da je to učinjeno kako je stanarima i obećano u odgovoru koji su im uputili na njihov apel. Policija će u idućem razdoblju svakodnevno, sukladno mogućnostima, obavljati nadzor prometa u blizini te lokacije.

No, s obzirom na to da je Grad Osijek, odnosno njegov Odsjek za promet pri Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, nadležan za postavljanje signalizacije i prometnu regulaciju, uputili smo im upit na koji način planiraju riješiti ovaj problem.

- Nakon što smo morali ukloniti vibrirajuće trake, naručili smo izradu projekta postavljanja uzdignutih ploha na pješačkim prijelazima te ćemo nakon dobivanja suglasnosti od PU osječko-baranjske (zakonski je propisan postupak ovakvih radnji na cestama) odmah prići njihovu postavljanju. Očekujemo da će realizacija toga biti prije kraja ovoga mjeseca – stoji u odgovoru gradske uprave. Također navode kako su 9. ožujka stanarima zgrade na njihovo negodovanje uputili dopis s objašnjenjem da je uklanjanje vibrirajućih traka (naprava za smirenje prometa) cijelu situaciju dodatno zakompliciralo i produljilo njezino rješavanje.

- Netko od vaših susjeda iz okolnih zgrada (mi nemamo saznanje tko) podnio je prijavu Državnom inspektoratu, Službi za sanitarni nadzor zdravstvene ekologije zbog prevelike buke koju trake stvaraju prilikom prolaska vozila. Sanitarna inspektorica bila je u Odsjeku za promet te Zapisnikom naložila Gradu Osijeku organiziranje mjerenja buke. Mjerenje buke je izvedeno s čijim nalazom je upoznat Inspektorat koji je nakon toga izdao naredbu kojom traži sprječavanje veće buke nego što je to dopušteno (izmjerena razina buke veća je nego što je to dopušteno). S obzirom na to da nema načina za umanjenje razine buke, izdan je nalog za uklanjanje vibrirajućih traka kako bi se udovoljilo rješenju inspekcije. Napominjemo da službe Grada prilikom ugradnje traka nisu ništa pogriješile s obzirom na to da su vibrirajuće trake postavljene sukladno važećem pravilniku – kaže se u tom odgovoru stanarima, uz dodatak kako će stručna služba poduzeti odgovarajuće poteze kako bi se problem riješio, ali za to je potrebno određeno vrijeme. T.Prusina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike