TvObzor
LANA DEL REY: CHEMTRAILS OVER THE COUNTRY CLUB (INTERSCOPE)

Čežnja za proljećem
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Lana je uspjela još jednom snimiti ploču koja se lako sluša, a pamti li se kao “Born to Die”, pokazat će vrijeme

Voditi Viber raspravu petkom u ranu zoru o Lani Del Rey, koja je zapravo nastavak prepucavanja od nekoliko dana ranije, mnogima sigurno zvuči besmisleno. Ali takvi su moji prijatelji, spremni zauzeti rovove kada je u pitanju obrana glazbe koju vole. I mogla je ta prepiska trajati satima, jer s obje strane mobitela bile su dvije vage, jedna čangrizava, a druga nervozna, srećom, onaj naspavani opisao je gospođicu Del Rey kao napaćenog slavuja i od tog trena mogli smo raspravu prebaciti na drugu temu. Koliko se dugo trebaju kuhati jaja za pisanice, i trebamo li jesti rajčice ili rotkvicu uz blagdanski doručak.

Uglavnom, zbog tog “napaćenog slavuja” poslušao sam novi, sedmi studijski album “Chemtrails over the Country Club”, dotične pjevačice. I svidio mi se. Nostalgija je kipjela iz svake strofe, dan je bio tmuran, a ja sam cijelo prijepodne proveo slušajući ga na repeatu, naježio bih se svaki put kada se javio saksofon u “Dance Till We Die”, ili tijekom odjavne “For Free”, u kojoj su joj se priključile Zella Day i Weyes Blood, pa sam na tren povjerovao u priču kako je teško biti talentiran, slavan, usamljen i bogat. Uz pomoć producenta Jacka Antonoffa Lana je uspjela još jednom snimiti ploču koja se lako sluša, a pamti li se kao “Born to Die”, pokazat će vrijeme. Mogao bih, kada bih htio, pronaći mnoštvo nedostataka, ili možda čak i viškova kojima je ova ploča prepuna, prigovoriti joj, Lani i njima dvojicu, Antonoffu i Ricku Nowelsu da se ponavljaju, kako već drugi ili možda treći album, snimajući jednu te istu tužnu pjesmu, naoružanu snovitim orkestracijama i čežnjom, ali to zaista nije bitno. Meni je bitna činjenica kako mi je Lana jednog petka prijepodne svojim izmučenim kontraaltom priskrbila neka sjećanja koja će možda živjeti u meni do ljeta, a možda ću ih namjerno potisnuti samo nekoliko dana po završetku ovog teksta.

Nikola Kučar
lanadelrey.com
Del Rey, rođena u New Yorku, vratila se u Veliku Jabuku 2005. godine da bi počela svoju glazbenu karijeru. Nakon brojnih projekata, uključujući njezin istoimeni debitantski studijski album, proboj Lane Del Rey na svjetsku scenu dogodio se nakon singla “Video Games” 2011., koji je najavio njezin drugi studijski album, hvaljeni “Born To Die”, objavljen za Interscope.
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike