Novosti
PRITVORENA MAJKA

Sustavu poznata još iz Đakova
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Dok Hrvatska oplakuje smrt 2,5-godišnje djevojčice iz Nove Gradiške - žrtve nasilja u obitelji, a službene instance najavljuju izmjene u sustavu socijalne skrbi, Đakovština je u nevjerici primila vijest da je njezina majka, koja je zajedno s drugim djetetovim roditeljem u pritvoru, rođena i odrastala u okolici Đakova. Mještani općinskog središta u kojemu živi njezina obitelj kažu kako ni u snu nisu pomislili da priča o majci preminule djevojčice vodi u njihovo mjesto.

"Sjećam je se kao dobrog, pristojnog, urednog djeteta, kao djevojčice brižne prema mlađoj braći i sestrama. Naime, često je se moglo vidjeti gdje ulicom vodi za ruke blizance, malog brata i sestricu, koji su tada imali oko tri godine, a koje je često čuvala", kaže jedna mještanka, želeći zbog delikatnosti slučaja ostati anonimna. Majka tragično preminule djevojčice iz obitelji je s dvanaestero djece. U selu gdje jer rođena i odrastala kažu kako je iz tog mjesta otišla prije šest, sedam godina, a što mještani povezuju s njezinim zajedničkim životom s ocem pretučene i preminule djevojčice, a s kojim se kasnije odselila. "Nisam je od tada vidjela u našem mjestu, kao ni njihovu djecu", kaže jedna od naših sugovornica.

Da je majka preminule djevojčice živjela na području Đakovštine potvrđuju i u Centru za socijalnu skrb Đakovo. Naime, ova 24-godišnjakinja poznata je i ovom centru pri kojemu je i ušla u sustav. - Imali smo jedno postupanje vezano uz nju, poslije se odselila s ovog područja - samo je kratko potvrdila ravnateljica Dubravka Petrović.

Podsjetimo, roditelji preminule djevojčice su u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Djelomice su priznali krivnju za djetetove teške ozljede. Majku se dosad tereti za nanošenje osobito teške ozljede, a ukupno je se tereti za pet kaznenih djela. Ocu se stavlja na teret zanemarivanje i zlostavljanje za svih četvero djece. U očevu slučaju to se odnosi na vrijeme prije ozljeđivanja dvoipolgodišnje djevojčice. Otac je i prije prijavljivan zbog nasilja u obitelji. R.I.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-a ANDREJ PLENKOVIĆ

Program za umirovljenike

NA SJEVERU HRVATSKE

Geotermalna elektrana