Osijek
PO SAVJET U KRC

Vinogradarima i braniteljima stručna pomoć
Objavljeno 7. travnja, 2021.
Kulturno-razvojni centar općine Bilje nastoji pomoći pri dobivanju potpore i pisanju projekata

Unatoč epidemiološkoj situaciji koja je cijeli svijet blokirala u mnogim gospodarskim područjima, u Hrvatskoj i Osječko-baranjskoj županiji se ne posustaje s projektima. A da bi se Biljcima, koji su jedni od onih što su imali nesreću da su zbog rata izgubili mnogo toga, od imanja do izgubljenih godina u vrijeme progonstva iz domova, pomoglo da što lakše hvataju ili pak zadrže korak s ostatkom države, Kulturno-razvojni centar općine Bilje nastoji pomoći na sve načine. Načelnik općine Bilje Željko Cickaj kaže da je upravo zbog toga osnovana ova institucija da bi radila na općinskim projektima uz suradnju s državom i europskim fondovima, ali i kako bi pomogla i gospodarstvenicima i civilnom sektoru u Bilju.

I načelnik Cickaj i Ivana Plaščak, ravnateljica Kulturno-razvojnog centra općine Bilje, navode kako bilježe porast pruženih usluga u području konzultantskih i savjetodavnih usluga u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, odnosno sektoru civilnog društva.

- Novi su natječaji raspisani, a nama je cilj savjetima i punom potporom u prijavi za povlačenje novca pomoći u ostvarenju toga. Pozivam da nam se obrate svi koji imaju potrebu da se prijave na neki od natječaja koji su u tijeku. Mislim tu na javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini Ministarstva branitelja do najviše 80.000 kuna, a rok je do 9. travnja. Isto ministarstvo objavilo je poziv i za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu. Po jednom projektu moguće je odobriti do najviše 30.000 kuna za pripremu i tisak književnog ili publicističkog djela, odnosno najviše 20.000 kuna za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku književnog ili publicističkog djela o Domovinskom ratu. Rok za prijavu je 14. svibnja - navodi Plaščak.

KRC Bilje spreman je ponuditi stručnu pomoć i za prijavu Ministarstvu branitelja na javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu. Po projektu je moguće odobriti najviše do 150.000 kuna za jednu fazu produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela. Predmet ovoga poziva je prikupljanje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela, a rok za prijavu je 14. travnja.

Darko Pejić
Rok za konverziju vinograda do 7. svibnja
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, a rok za prijavu je 7. svibnja. Plaščak upućuje zainteresirane da se za pomoć pri ispunjavanja obrazaca obrate na: krc@bilje.hr ili na 091 6114 565.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike