Mozaik
SNIMAT ĆE DVA NASTAVKA

Netflix prava za “Knives Out” platio čak 450 milijuna dolara
Objavljeno 7. travnja, 2021.
Prije nešto manje od dvije godine kriminalistički film "Knives Out", američkog redatelja i scenarista Riana Johnsona, s Danielom Craigom u naslovnoj ulozi, bio je veliki hit. Uz budžet od 40 milijuna dolara u svjetskim je kinima zaradio više od 311 milijuna, Johnson je ujedno bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg originalnog scenarija, a sve je to bilo dovoljno da streaming servis Netflix odluči platiti vrtoglavih 450 milijuna dolara za prava na snimanje dvaju nastavka tog domišljatog krimića, prenosi ScreenRant.

Plaćanje nevjerojatno visokog iznosa za stvaranje nove filmske franšize reakcija je Netflixa na činjenicu da su u posljednje vrijeme platforme kao što su HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video i Apple TV+ odlučile konkurirati njemu i njegovoj dominaciji. Kako je objavljeno, Craig će u nastavcima ponovno ući u cipele privatnog detektiva Benoita Blanca, što će za slavnog 53-godišnjeg glumca biti prilika da se ustoliči u novoj franšizi, nakon što je odlučio napustiti poznatu James Bond franšizu. Johnson će napisati scenarij i režirati oba nastavka te će filmove producirati zajedno sa svojim partnerom Ramom Bergmanom. Ovaj 47-godišnji redatelj, koji se proslavio filmovima "Looper" (2012.) i "Star Wars: The Last Jedi" (2017.), pretprošle je godine u intervjuu za Variety izjavio kako bi volio snimati nastavke filma "Knives Out" svakih nekoliko godina.

Podsjetimo, priča originalnog filma "Knives Out" vrti se oko smrti ekscentričnog pisca ubijenog u njegovoj kući. S obzirom na njegovo bogatstvo koje trebaju naslijediti članovi njegove obitelji, svatko od njih potencijalni je ubojica. Osim Craiga, uloge su ostvarili i Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Katherine Langford, Jaeden Martell i Christopher Plummer. Radi se o klasičnoj detektivskoj misteriji, po uzoru na djela Agathe Christie. Za sada nije poznato tko bi trebao biti u glumačkoj ekipi u nastavcima, ali bi se potraga za glumcima trebala uskoro odraditi, jer je snimanje prvog od njih predviđeno za 28. lipnja ove godine u Grčkoj. Još uvijek ne znamo ni kada bi filmovi trebali ugledati svjetlo dana, kao ni to hoće li ih Netflix osim na svojoj streaming platformi, prikazivati i u kinima. D. Miklić
Kako je objavljeno, Craig će u nastavcima ponovno ući u cipele privatnog detektiva Benoita Blanca
311

milijuna dolara zaradio je originalni film u kinima diljem svijeta prije dvije godine
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike