Regija
ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE JOSIPOVO

Obnovljena škola u najmlađem naselju općine Sopje
Objavljeno 6. travnja, 2021.

JOSIPOVO
U prostorijama Područne škole Josipovo održana je završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Područne škole Josipovo pri OŠ Eugena Kumičića Slatina. Uz zaposlenike škole i ravnateljicu Božicu Majhen, na svečanosti su bili saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, dožupan Marijo Klement, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu i demografiju Martina Bunić i mještani Josipova.

Zahvaljujući svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, ravnateljica Božica Majhen posebno je istaknula zadovoljstvo što je svih pet područnih škola OŠ Eugena Kumičića obnovljeno, izgrađeno ili u procesu obnavljanja, čime se stvaraju jednaki uvjeti za obrazovanje svim učenicima. Načelnik Općine Sopje Berislav Androš nazvao je naselje Josipovo najmlađim i najambicioznijim naseljem na području općine Sopje, jer je u tijeku tendencija porasta broja stanovnika, što znači da će biti još više i učenika u školi.
Sve koji su inicirali i proveli projekt obnove pohvalio je i župan Igor Andrović, kome su posebno dragi ovakvi projekti obnova malih područnih škola, jer upravo djeca koja idu u te područne škole zaslužuju jednake uvjete kao i djeca koja žive u gradovima i pohađaju matične škole.


– Mi imamo 14 matičnih škola i 14 ravnatelja, 54 područne škole,13 općina, tri grada, ali trudimo se poslušati ideje svih, sve vrijeme smo na terenu, vidimo gdje je što potrebno i na temelju naših mogućnosti i sredstava Europske unije pokušavamo napraviti što je više moguće, rekao je župan i pohvalio agilnost ravnateljice Majhen i načelnika Androša, jer o njihovu angažiranju, iniciranju i spremnosti za nove projekte umnogome je ovisilo što će se raditi u školi ili u općini.
Nazočnima se obratila i saborska zastupnica Vesna Bedeković, koju osobito raduje činjenica da u Josipovu žive mladi ljudi, da ova škola trenutačno ima 14 učenika i dvije učiteljice, i da broj neprestano raste. Istaknula je kako je važno da u male sredine dolaze ljudi, da osnivaju svoje obitelji, jer treba mijenjati trendove i stvarati bolje uvjete za život.
Projekt energetske obnove zgrade Područne škole Josipovo predstavio je Danijel Bosanac, viši stručni suradnik u Odjelu za provedbu programa i projekata iz Razvojne agencije VIDRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 514.608,75 a sredstva korisnika iznose 214.275.71 kuna. Radove je izvela tvrtka Bistra d.o.o. iz Đurđevca, a obnovom je postignuta ušteda toplinske energije od 63 posto.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike