Kultura
VELIKO PRIZNANJE HELENI BULAJA MADUNIĆ NA LONDONSKOM FESTIVALU

Nagrađena za Advent iz davnina u Sl. Brodu
Objavljeno 6. travnja, 2021.
Umjetnica i redateljica Helena Bulaja Madunić dobila je priznanje na londonskom festivalu inovacija u kreativnim industrijama za inovativne instalacije inspirirane Pričama iz Davnine Ivane Brlić-Mažuranić, postavljene u prosincu 2020., u Slavonskom Brodu, u sklopu Adventa iz davnina. Umjetnička gradska instalacija slavonskobrodskog Adventa iz davnina 2020. odabrana je na prestižnom festivalu inovacija u kreativnim industrijama - London International Creative Competition, među 15 najkreativnijih umjetničkih instalacija na svijetu, ističe se u priopćenju.

- Upravo nam je ova nagrada dala dodatni vjetar u leđa da hrabro nastavimo s najnovijim idejama i projektima koje pripremamo za grad, a i cijelu Hrvatsku, u povodu pola stoljeća manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić", koje ćemo predstaviti tijekom travnja - izjavila je Bulaja Madunić.

Ovo joj je drugo zaredom priznanje na LICC-u, a prošle godine osvojila ga je za inovacije u dvije kategorije - za najveći kulturni regionalni projekt i za najbolji kulturni događaj u jugoistočnoj Europi 2018., za izložbe "Nikola Tesla - Mind From the Future", održane u Zagrebu 2017., i Budmipešti 2019., London International Creative Competition Award dodjeljuje se 14. godinu zaredom za inovativne projekte. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike