Regija
PREDIZBORI U BARANJI

Cjelokupno vodstvo Domovinskog pokreta podnijelo je ostavke
Objavljeno 22. ožujka, 2021.

BELI MANASTIR - Do lokalnih izbora ostala su još nepuna dva mjeseca, a u jedinom baranjskom gradu stvari su se pomalo iskristalizirale.Prije otprilike dva mjeseca vladajući HDZ sredio je redove i objavio kako će kandidat za gradonačelnika biti Tomislav Rob, koji i trenutačno obavlja tu dužnost.

Robovoj su kandidaturi prethodili burni dani unutar HDZ-ova gradskog odbora. Početkom veljače, naime, to je stranačko tijelo kao kandidata za gradonačelnika istaknulo Marijana Perana, direktora gradskog trgovačkog društva Stanouprava. Rob je tada, još tijekom sjednice, podnio ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ-a, što je sasvim dovoljno govorilo o tome kako je vidio tu odluku stranačkih mu kolega. No desetak dana poslije isto je tijelo promijenilo odluku, pa je, s jednakim omjerom glasova kao i prvi put, u gradonačelničku utrku gurnulo - Roba. Na Peranov prijedlog.

- Samo zajedničkim radom možemo učiniti više za naše sugrađanke i sugrađane - rekao je tada Rob. Službeno još nije odlučeno tko će mu biti zamjenik, a kako sada stvari stoje, GO će, najvjerojatnije, za tu funkciju predložiti aktualnog dogradonačelnika, Gorana Hesa. U SDP-u su još prije za gradonačelničkog kandidata predložili Marka Bogatića, a u utrku će krenuti zajedno sa zamjenikom, Aleksandrom Momčilovićem. Na Bogatićevo je predstavljanje stigao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Sredinom veljače, govoreći o predstojećim izborima, predsjednica Gradskog ogranka Domovinskog pokreta, Martina Mesarek, isticala je kako će njezina stranka imati kandidata za gradonačelnika, kao i listu za Gradsko vijeće, te kako će ime kandidata objaviti za nekoliko dana. No nakon nekoliko dana stvari su se dijametralno promijenile. Ne samo što DP nije izišao s imenom nego je i cijelo gradsko DP-ovo vodstvo podnijelo ostavku.

- U Belom Manastiru nemamo adekvatan prostor za održavanje sastanaka. Došlo je i do zastoja u komunikaciji s drugim vodećim članovima, nemamo nikakvih obavijesti o pripremama za lokalne izbore, kao ni novca potrebnog za rad i promidžbu - stoji u izjavi koju, uz Mesarek, potpisuju potpredsjednici Anita Balint i Miroslav Vukašinec te rizničar Josip Mustač. Nastavljaju kako, iako politički neiskusni, drže da su odradili dobar posao u pripremama i organizaciji za parlamentarne izbore. Očekivali su obavijesti vezane uz kandidaturu za gradonačelnika - osobu iz svojih redova.

Ne slažu se s načinom djelovanja stranke pa ne žele podržavati odluke koje su suprotne njihovim uvjerenjima. Stoga su podnijeli ostavke na svoje pozicije. I. Getto

JAKO RAZOČARANI

U izjavi članovi Domovinskog pokreta spominju svoje obrazovanje. “Očito je kako je za neke pozicije potrebna diploma - papir koji dijeli pametne i sposobne od nas ostalih. Također smo razočarani što su se po općinama (Draž) podijelile pozicije ljudima koji nisu bili aktivni čak ni oko priprema za parlamentarne izbore, ni sada za lokalne, a oni koji su se trudili i ulagali sredstva da ostvare cilj - ostali su izostavljeni i razočarani. Beli Manastir i Baranja općenito malene su sredine i u njima vlada trenutno vladajuća stranka u državi. Mi smo izišli iz svoje ‘zone komfora’ u nadi da ćemo nešto promijeniti, ali naša ‘zona komfora’ život je na rubu siromaštva. Tko bolje od nas zna krucijalne probleme koji muče ovaj kraj? Netko tko u životu nije oskudijevao ni u čemu? Ima diplomu, podoban je i kompetentan? Samo naprijed, nastavite graditi povjerenje među Baranjcima koje smo vam mi utabali. Trebat će vam puno sreće”, stoji u izjavi.

Središnjicu DP-a upitali smo hoće li i koga kandidirati za gradonačelnika, ali odgovor nismo dobili.

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro