Novosti
SDP KAMPANJU ZA OBŽ POČEO U ĐAKOVU

Ambruš kandidat za župana, Kočiš za gradonačelnika Đakova
Objavljeno 6. ožujka, 2021.

ĐAKOVO – Uz moto „Odgovori, a ne izgovori!“, SDP je na korzu predstavio Danka Kočiša kao kandidata za gradonačelnika Đakova, te Denisa Ambruša kao kandidata za osječko-baranjskog župana.

– U prošlom mandatu  bio sam gradski vijećnik, borili smo se za mnoge odgovore, a dobivali smo samo izgovore, rekao je Kočiš, dodavši kako njegov program počiva na projektu poslovne zone, na suradnji s obrtnicima, poduzetnicima i OPG-ovcima, reorganizaciji odjela za gospodarstvo, te uvođenju javnog prijevoza u Đakovo. Dodao je da će biti ključno ove godine organizirati Vezove.

– Ovdje smo da nastavimo tradiciju i put Strossmayera koji je radio za opće dobro hrvatskog naroda i šire. Bio je za jedinstvo u različitosti. Na tom tragu i mi vidimo županiju, istok RH u 21. stoljeću, rekao je Ambruš. S obzirom da je on 2018. napustio SDP i u Skupštini Osječko-baranjske županije, gdje je kao vijećnik izabran na izborima 2017., prešao u Klub vijećnika Mosta na čijoj je listi za IV.  IJ bio na zadnjim parlamentarnim izborima, postavljeno je novinarsko pitanje zašto je SDP takvog kandidata istaknuo za župana.

- Ja sam nezavisni, stručnjak koji je dokazan, ne samo u Osijeku kao prvi operativac grada od 2013. do 2017.,  odgovorio je Ambruš.

– Denis Ambruš je nakon izlaska iz SDP-a bio nezavisni, samo je surađivao s njima u Mostu, no kada je vidio u što se Most pretvara, shvatio je da to nije okruženje za njega. Mi u SDP-u ne robujemo stranačkoj iskaznici, robujemo sposobnosti i stručnosti. Činjenica da je neto u jednom trenu mislio pronaći put mimo od nas, a ako su ideje i vrijednosti iste - onda stranačka iskaznica pada u drugi plan, odgovorio je Grbin. Na upit o nezadovoljstvu među dobrim dijelom lokalnih SDP-ovaca takvim izborom za kandidata za župana, Grbin je rekao da je SDP demokratska stranka gdje svatko ima pravo izraziti nezadovoljstvo.

– Stranačka tijela velikom većinom donijela su odluku da upravo Ambruš bude kandidat za župana, ja tu ne vidim problem, rekao je Grbin koji je u Đakovu kritizirao Projekt Slavonija, nazvavši ga „jednim velikim ništa“. S.Župan