Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022. U FUTSALU

Hrvatska u Zaporožju za "jedinicu" u grupi
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
Hrvatska malonogometna reprezentacija kvalifikacije za plasman na Euro 2022. nastavlja gostovanjem kod Ukrajine, u Zaporožju. Naša si je selekcija značajno olakšala posao oko plasmana pobjedom koju je ostvarila nad Ukrajinom prije tri dana u osječkoj dvorani Gradski vrt, čime si je vrlo vjerojatno osigurala jednu od šest drugih pozicija u kvalifikacijskim skupinama koje omogućavaju izravni plasman na europsku smotru. No, s novom energijom koju je pokazala od dolaska Marinka Mavrovića na kormilo, naša reprezentacija želi na završni turnir otići kao pobjednik skupine. Za to će joj biti potreban minimalno remi u Zaporožju.


- Pobjedom u Osijeku nad Ukrajincima obavili smo golem posao oko plasmana na Euro, i sad nam ostaje tu pobjedu oplemeniti dobrim rezultatom u Zaporožju. Čeka nas težak posao, jer smo i u prvom susretu vidjeli koliko su Ukrajinci neugodni. Brzi su, agresivni, rastrčani. Morali smo preokretati rezultat kako bismo ih pobijedili, jer smo u jednom dijelu prvog poluvremena upali u "crnu rupu". Ako želimo postići pozitivan rezultat u uzvratu, moramo izbjeći takve padove u igri - kaže Luka Perić, strijelac pobjedonosnog pogotka u Osijeku.


Izbornik Mavrović suočen je s novim problemima uoči te utakmice, jer se na bolove u leđima požalio odlični vratar Žarko Luketin, a poznato je kako već od ranije na raspolaganju nema Tihomira Novaka, Kristijana Postružina i Stjepana Perišića.
Susret između Ukrajine i Hrvatske igra se u Palači sportova Zaporožje, u nedjelju, s početkom u 18 sati uz izravan TV prijenos na programu HNTV-a. D. Keler
Najčitanije iz rubrike