Sport
ZAVRŠEN DRUGI DIO HT PREMIJER LIGE KOŠARKAŠA

Hrabra Šarlijina šestorka
na Gripama bila ravnopravna
pretendentu na titulu prvaka
Objavljeno 4. ožujka, 2021.

Preko vikenda kreće treći dio HT Premijer lige košarkaša. No prije toga valjalo je odigrati i sve zaostale dvoboje. Ovaj koji datira iz 14. kola bio je ujedno i posljednji, a donio je očekivani ishod. Split je bio apsolutni favorit protiv Vrijednosnica Osijek, ali momčad Stipe Šarlije još je jednom pokazala da može dobro parirati našim najboljim klubovima. Ne uspijeva ih još uvijek iznenaditi, ali s obzirom na sve okolnosti, "brokeri" mogu biti prezadovoljni prezentacijom u Dioklecijanovu gradu, jer su domaćina držali budnim svih 40 minuta.



Osječani su na megdan momčadi koja ima šampionske ambicije i koja je prije ovog sraza dvaput uzela mjeru Ciboni u Zagrebu stigli znatno oslabljeni, sa samo šest igrača koji imaju ozbiljnu minutažu u rosteru. Ostatak su činila tri juniora, a Špehar je ozlijeđen te je samo popunio zapisnik. Stoga je bilo jasno da će otpor gostiju trajati dok bude bilo "goriva u rezervoaru", a Vrijednosnice Osijek dale su svoj maksimum kako bi ovu utakmicu što kvalitetnije odvozile do samog kraja. S druge strane, Splićani nisu za ovu utakmicu mogli računati na Ukića i Lukovića, ali i bez tog dvojca trener Mile Karakaš ima širok i kvalitetan kadar, koji se na parketu ipak neočekivano mučio. Očito da domaći stručnjak nije bio zadovoljan kako je njegova momčad ušla u dvoboj, već sredinom prve dionice krenuo je u izmjene. Bilo je i onih hokejaških, sa po tri igrača, a sve s ciljem da što prije slomi gostujući otpor. No gosti se nisu dali i konstantno su držali rezultatski priključak. Samo u jednom trenutku druge četvrtine izgledalo je da će se Split odlijepiti, ali nakon tih 34:25 u 16. minuti Osječani su se brzo pribrali i nastavili u dobrom ritmu sve do pred sam kraj dvoboja, u kojem su bili unaprijed otpisani. Šarlijina šestorka bila je hrabra do kraja, a kada je početkom posljednje četvrtine imala i prednost 65:69, u domaćem taboru postali su svjesni da je vrag odnio šalu. Split je postao sve agresivniji, a umor je kod gostiju ipak došao na naplatu. U završnici nekoliko vezanih promašenih šutova i brzopletih odluka dalo je domaćinu vjetar u leđa i 62 sekunde prije kraja bilo je 81:71. Nisu se Vrijednosnice ni tada predale, s dvije brze trice vratile su neizvjesnost, ali domaćin je s linije "slobodnjaka" sačuvao prednost do koje je došao teškom mukom.


Nino Benčina
SPLIT*86

VRIJ. OSIJEK*81

SPLIT - Mala dvorana KK Split. Bez gledatelja. Suci: Kardum, Čanković i Mirčeta

SPLIT: Perković 11 (1-2), Gizdavčić 5, Perasović 4, Kedžo, Marčinković 12, Šarić 7, Bajo, Čampara 9 (3-4), Babić 13 (1-2), Vranković 8, Marić 17 (7-10)

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Lisica 9, Kujundžić 21 (1-1), Tokić, Špehar, Porobić 12, Jelavić, Pavić, Topolović 16 (4-4), Lakić 10 (1-2), Paić 13 (2-4)

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 21:20, 23:20, 21:22, 21:19
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike