Crna kronika
LEŽALA JE U CESTI OD DRUGOG SVJETSKOG RATA

U Tvrđi uništena zaostala granata
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Na sat vremena morali su biti zaustavljeni građevinski radovi u Fakultetskoj ulici u osječkoj Tvrđi. Djelatnici tvrtke pozvali su policiju kada su prilikom iskopavanja ceste pronašli granatu, pokazalo se njemačke proizvodnje, zaostalu iz Drugog svjetskog rata. "Riječ je o granati kalibra 40 milimetara, po koju je došao policijski pirotehničar. Kako transport granate nije bio siguran, pirotehničar ju je odlučio uništiti na mjestu nalaska", doznajemo iz PU osječko-baranjske.

Kako doznajemo, granata je oprezno prenesena na kraj Jagićeve ulice, gdje je, zajedno s detonatorom, stavljena u iskopanu rupu, koja je potom dodatno prekrivena sa stotinjak kubika pijeska. Pirotehničar je nakon toga, sa sigurne udaljenosti, aktivirao detonator i uništio zaostalu granatu. "Zvučalo je poput petarde, mislim da nitko u blizini nije shvatio da je riječ o uništenju granate", kaže nam mještanin Tvrđe koji je nazočio detoniranju. M.Bugarić
VRATITE ORUŽJE BEZ SANKCIJA
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike