Sport
SLAVONAC SE PRIPREMA ZA NASTAVAK SEZONE

Ladimirevčani i dalje na belišćanski pogon
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Nogometaši Slavonca iz Ladimirevaca jesenski su dio Prve ŽNL osječko-baranjske završili na prvom mjestu, i sad s vrha čekaju proljetni nastavak koji nikako da počne. Ladimirevčani ispred drugoplasiranog osječkog Metalca imaju bod viška, dok trećem FEŠK-u bježe tri boda. Doduše, i Metalac i FEŠK imaju jednu utakmicu manje, ali "slavonci" su čvrsti u namjeri da na proljeće završe ispred svih u konkurenciji. Ove zime malo se toga mijenjalo u momčadi, a Ladimirevčani će i dalje ići na belišćanki pogon, jer u njegovom sastavu čak je šest igrača koji su nekada nosili dres trećeligaša Belišća - Skenderović, Vurdelja, Mandić, Šestanj, Kovačević i Zoran Ratković, koji je s 43 godine još uvijek među ponajboljim igračima u Prvoj županijskoj ligi.


Mladi Dino Skenderović, nakon što su mu liječnici zabranili igranje i treniranje u profesionalnim ili poluprofesionalnim aktivnostima zbog ozljede aduktora i pubične kosti, okrenuo se Slavoncu u čijem je dresu u jesenskom dijelu prvenstva postigao devet pogodaka i glavni je kreator igre lidera lige.


- Imamo odličnu Upravu, navijače, a mi smo momčad koja se slaže i dobro funkcionira na terenu i izvan terena, što je ključ našeg uspjeha u jesenskom dijelu prvenstva. Od strane Uprave nemamo nikakvih rezultatskih imperativa, ali osobno smatram da smo dovoljno jaki i kvalitetni da na kraju osvojimo prvo mjesto. Kao zdravstveni djelatnik znam da će i dalje mnogo toga ovisiti o epidemiji koronavirusa, a pitanje je i tko će i kako biti spreman za nastavak koji čekamo. No, mi imamo dobru momčad, nas je šest igrača iz Belišća i jako se dobro poznajemo, imamo dobrog trenera, upravu i navijače, sve ono što je preduvjet za dobar rezultat. Vjerujem da na kraju prvenstva možemo presjeći ciljnu vrpcu kao prvoplasirani i izboriti viši stupanj natjecanja - pun optimizma zaključio je Dino Skenderović.
U Ladimirevcima, kao i među ostalim slavonskim niželigaškim klubovima, svi jedva čekaju da počne i taj proljetni dio natjecanja. Z.Kaptalan
Najčitanije iz rubrike