Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Odraditi splitski zaostatak prije završnog kruga
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Košarkaši s Drave nadoknađuju u četvrtak obvezu iz prosinca i 14. kola HT Premijer lige

Preko tjedna igraju se dvije posljednje zaostale utakmice HT Premijer lige košarkaša, a već preko vikenda kreće završni, treći dio u kojemu će se prvi put igrati i dodatnih 11 kola u našem elitnom klupskom razredu. Za Vrijednosnice Osijek najvažnije je da su prije pet dana u sklopu 22. kola upisale pobjedu nakon više od dva mjeseca posta.


Protiv Sonik Puntamike osvojena su i prva dva boda u 2021. godini, stoga je momčad Stipe Šarlije u nešto boljem raspoloženju jučer otišla u Dalmaciju. "Brokeri" moraju prije trećeg kruga odraditi svoju obvezu iz drugog, točnije iz 14. kola, koje je po raspredu bilo na programu u prosincu prošle godine. No, uoči lanjskih blagdana košarkaši s Drave nisu otišli u Split, kod kojeg će pak večeras (četvrtak) od 19 sati krenuti u posljednju nadoknadu drugog dijela prvenstva.


Svjestan je trener Šarlija da njegove igrače čeka okršaj kod momčadi koja je u velikom naletu. Nedavna promjena trenera (Karakaš umjesto Skelina) donijela je pozitivnu šok-terapiju i Splićani su u razmaku od dva dana uzeli mjeru Ciboni u Zagrebu. Dovoljno za izazivanje dodatnog respekta, ali ne i straha, jer Osječani su ti koji večeras nemaju što izgubiti.


- Naravno da je pobjeda protiv Sonika popravila raspoloženje jer se objektivno moglo dogoditi da cijeli drugi dio prvenstva zaključimo bez pozitivnog rezultata. Zaslužili smo možda prekinuti negativan niz i prije, ali najvažnije je da smo napokon dočekali da nakon 40 minuta i mi možemo slaviti. Sada nas čeka nadoknada u kojoj smo objektivno u ulozi autsajdera. Split ima svoju visoku kvalitetu koju je još i podigao nakon promjene na klupi. Naša je želja da pružimo dobru partiju, kakve smo u pravilu i pokazivali protiv favorita. Sigurno da nas je iscrpila prethodna utakmica fizički i emotivno, zadesili su nas i još neki dodatni problemi, ali treba stisnuti zube i iz ove završnice izvući maksimum - zbori Stipe Šarlija, koji je između dvije utakmice ostao bez još jednog igrača. Već ionako "tanki" kadar (izvan stroja Clarance i Špehar) dodatno je načet, stoga je sve manje igrača spremnih za ozbiljniju rotaciju.


Nakon dvoboja sa Sonik Puntamikom, Franco Filipović imao je zdravstvenih problema koji se nisu pokazali bezazlenima. Naime, mladi bek podvrgnut je operaciji slijepog crijeva i sada je na oporavku. Šteta za Franca, koji je prošle subote odigrao svoju najbolju partiju u žutom dresu, u koji bi se, prema prvim prognozama, mogao vratiti sljedećeg mjeseca.
Nino Benčina
TREĆI DIO KREĆE VEĆ PREKO VIKENDA
Prošle sezone trebalo je biti premijerno izdanje HT Premijer lige košarkaša u tri čina. Pandemija je, pak, onemogućila da naši najbolji klubovi odigraju planirana 33 dvoboja za bodove prije doigravanja. Do trećeg kruga lani se nije ni stiglo, ali sada bi se ipak sve trebalo odvijati prema zacrtanom planu. Jučer su svoj zaostatak odradili Cibona i Alkar, a nakon večerašnjeg splitskog okršaja bit će poznat i poredak prema kojemu će se krojiti i raspored trećeg kruga. Ako rezultati posljednje dvije utakmice budu očekivani, prema Bergerovim tablicama Vrijednosnice Osijek trebale bi imati domaće otvaranje u nedjelju protiv Cibone. No pričekajmo još rasplet nakon čega će sve biti puno jasnije.
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike