Regija
SMJEŠTAJ ZA TURISTE

Dva iznajmljivača dobila su oznaku Siguran boravak
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Na području Donjeg Miholjca nacionalnu su oznaku prvi dobili Apartman Škarić i Studio apartman Ruža

DONJI MIHOLJAC - Mali iznajmljivači smještaja u Donjem Miholjcu, Apartman Škarić i Studio apartman Ruža, prvi su dionici u turizmu s područja grada Donjeg Miholjca, kojima je Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo nacionalnu oznaku Safe stay in Croatia, odnosno Siguran boravak u Hrvatskoj.


Oznaku im je uručila direktorica gradske Turističke zajednice Melia Vidaković, a simbolično na vidljivom mjestu na ulazu u objekte postavio donjomiholjački gradonačelnik Goran Aladić u nazočnosti vlasnika apartmana.


Riječ je o oznaci sigurnosti u uvjetima pandemije koja je izrađena u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a bazira se na standardima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Oznake su besplatne i dobrovoljne, a Ministarstvo turizma i sporta odobrava ih na temelju zahtjeva poslovnih subjekata u turizmu, a koji su obvezni poštovati razrađene protokole o zdravstvenoj sigurnosti te poslovanje uskladiti s propisanim standardima.


- Oznake sadržavaju QR kod te turist korištenjem aplikacije dolazi do informacija o protokolima za siguran boravak u Hrvatskoj koje su prevedene na osam stranih jezika – rekla je direktorica TZ-a Donjeg Miholjca Melia Vidaković. Ta se ideja sviđa i gradonačelniku Goranu Aladiću, jer, kako kaže, u koronavremenu sigurnost gostiju treba biti na prvom mjestu.


- Ovo je hvalevrijedna inicijativa i oznaka je u svakom smislu pohvalna. Ona je dobra stvar za privatne iznajmljivače i njihove goste. Dakle, sam gost osjećat će se ugodnije i sigurnije u objektu u kojemu boravi - poručio je gradonačelnik Aladić.


Na nacionalnu oznaku Safe stay in Croatia ponosna je Barbara Cerovečki, koja četvrtu godinu vodi Studio apartman Ruža, čiji je vlasnik njezin otac Ratko.


- Jako sam sretna zbog oznake i vjerujem da će naši gosti to prepoznati. Oni su uglavnom biciklisti i motoristi, ali imamo i goste koji dolaze u posjet svojim rođacima u Donji Miholjac i okolicu. Uglavnom su to domaći gosti, bude i stranaca, ali u malom broju - kaže Barbara, koja je prošle godine zabilježila pad broja gostiju u odnosu na 2019. godinu.


- Iskreno, lani je bilo 40 posto manje gostiju u našem apartmanu. Ove godine još nemamo potvrđenih rezervacija. Strah nas je što će biti – kaže Barbara Cerovečki.
Inače, na području grada Donjeg Miholjca samo su četiri privatna iznajmljivača - tri u Donjem Miholjcu i jedan u Podgajcima Podravskim. Dva hotela trenutačno su zatvorena.

Snježana Fridl

Prošle godine 30 posto manje gostiju
Snježana Škarić, vlasnica Apartmana Škarić, preuredila je kat obiteljske kuće, površine 90 četvornih metara te iznajmljuje dva apartmana.

- Ponosna sam na oznaku. Ona je dokaz da poštujemo sve propisano kako bi se naši gosti osjećali sigurnije, iako sam i prije vodila računa o dezinfekciji naših prostora - rekla je Snježana Škarić, koja se prije deset godina prva u Donjem Miholjcu počela baviti iznajmljivanje privatnog smještaja.

- Pozitivna iskustva baš i nisu velika, s obzirom na lokaciju, odnosno, da je Donji Miholjac slijepo crijevo Slavonije. No ipak ima nešto gostiju. To su sezonski radnici, biciklisti i bajkeri. Prošle godine, kada je nastupila pandemija, imala sam 30 posto manje gostiju - istaknula je Snježana.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli