Osijek
KRIŽANJE VINKOVAČKE I GACKE

Od sada regulacija
prometa semaforima
Objavljeno 3. ožujka, 2021.
Dvadesetak dana nakon što su postavljena, četiri semafora na raskrižju Vinkovačke i Gacke ulice ovoga su tjedna puštena u rad.

- Kad god bih s Juga 2 išla prema Vinkovačkoj, vozila bih Drinskom ulicom, koja završava kružnim tokom i tako se uključila na Vinkovačku u smjeru Centralnog groblja. Sada ću ići Gackom jer će semafor omogućiti bolju i sigurniju regulaciju prometa - prokomentirala je 40-godišnja vozačica.

S njom se slaže i Zdravko Nalio, zadužen za infrastrukturu i hortikulturu u Vijeću Gradske četvrti Industrijska četvrt, naglasivši da su velike gužve između 7 i 8 sati stvarale velike probleme. Stoga je ova investicija, inače dio prioriteta ove gradske četvrti još od 2013. godine, konačno provedena u djelo. Nalio ističe da su prometni stručnjaci vodili računa i o tzv. malom zelenom valu, pa je tako režim rada novoga semafora na Vinkovačkoj usklađen sa semaforom na uglu te i Neretvanske ulice. Da je riječ o investiciji od velike važnosti pokazuje i to što se godinama raspravljalo o problematičnim izlascima na Vinkovačku, pa i izgradnji kružnoga toka na tome raskrižju. Nalio je o tome godinama razgovarao s pročelnicima resornih upravnih odjela, no došli su do zaključka da kružni tok nije najsretnije rješenje, odnosno da je pametnije postaviti semafore.

- Investicija vrijedna 400.000 kuna, financirana za prioritete u Odsjeku za promet Grada Osijeka, bit će nešto i manja s obzirom na penale zbog nepoštovanja rokova. Kako god, ova četiri semafora isplativa su jer će sačuvati ljudske živote - zaključio je Nalio. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike