Regija
FAKULTET ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE

Stručnu praksu u Spačvi odradilo 13 studenata
Objavljeno 3. ožujka, 2021.
VINKOVCI

Desetodnevnu grupnu stručnu praksu u pogonu Drvne industrije Spačva d.d. u okviru projekta "Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta" pohađalo je 12 studenata i jedna studentica Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije iz cijele Hrvatske kako bi stekli praktične vještine i prvo radno iskustvo sudjelovanjem u aktivnostima koje se temelje na rješavanju stvarnih problema u sektoru.

- U ovom dijelu stručne prakse studenti su prešli kompletnu pilansku preradu drva, hidrotermičku preradu drva, proizvodnju peleta, rad sa strojevima i proizvodnju furnira. Praktički su prošli sve cjeline koje imamo, a povratne informacije od studenata su jako dobre - rekao je Anđelko Dobročinac iz tvrtke Spačva d.d.

Prema riječima Josipa Faletara, predsjednika Uprave tvrtke Spačva d.d. Vinkovci, ovo je jedna u nizu njihovih promocija i privlačenja struke sirovini i proizvodima visoke dodane vrijednosti. Studenti su složni u jednom - da su na desetodnevnoj praksi u Vinkovcima puno toga naučili.

Nositelj projekta je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a partneri su Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Drvni klaster Slavonski hrast i Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike