Crna kronika
KAŽNJEN S 18 TISUĆA KUNA

Nema dozvolu i k tome još vozi pijan
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Cestama Slavonije i Baranje i dalje se svakodnevno voze pijani vozači koji time ugrožavaju i sebe, ali i druge sudionike u prometu. Osim toga što imaju alkohola u krvi, ima i onih koji sjedaju za upravljače automobila iako nisu pristupili polaganju vozačkog ispita. Jedan takav vozač pravio je probleme novogradiškim policajcima, ali je na kraju ipak uhićen.

Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, u ponedjeljak u 22.45 u Rešetarima su prometni policajci iz Policijske postaje Nova Gradiška pokušali zaustaviti automobil riječkih registracijskih oznaka. Vozač se oglušio na znak policije da stane vozilom uz rub ceste te je nastavio dalje vožnju. Policajci su odmah sjeli u službeni automobil i dali se u potjeru za odbjeglim vozačem. Jurnjava nije dugo trajala, ubrzo su ga sustigli nakon čega je vozač ipak zaustavio vozilo. Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjaku s novogradiškog područja. Vozačku dozvolu im nije predao jer ju nema s obzirom na to da vozački ispit nije nikada polagao. To mu nije bio jedini krimen jer je obavljenim alkotestiranjem utvrđeno kako mladić u krvi ima respektabilnih 1,33 promila alkohola.

Noć između ponedjeljka i utorka mladi je vozač proveo na triježnjenju u policijskoj postaji. U utorak u 10 sati policijski službenici su 24-godišnjaka, uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu - Stalna služba u Novoj Gradiški (Prekršajni odjel), gdje je proveden žurni prekršajni postupak. Mladić je imao sreće jer je izbjegao zatvorsku kaznu. Proglašen je krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 18 tisuća kuna. M.Bugarić
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike