Sport
NEXE ZAKLJUČUJE NASTUP U SKUPINI C EUROPSKE LIGE

U Francusku po senzaciju i izbjegavanje jakih Nijemaca
Objavljeno 2. ožujka, 2021.

Kako god završila ovogodišnja europska epizoda rukometaša NEXE-a, moći ćemo je označiti uspješnom. U prvom redu, u skupinu Europske lige plasirali su se preko vrlo kvalitetne španjolske momčadi Bidasoa Irun.


U skupini C dva kola prije kraja osigurali su plasman u osmini finala. Bodovni konto podigli su prošloga utorka u dramatičnoj utakmici protiv CSKA, kada je Mario Tomić pogotkom sa sredine terena bio brži od sirene. Preostalo im je odigrati još jedno kolo u skupini C. Rukometaši NEXE-a u utorak navečer (20.45) gostuju kod francuskog Montpelliera, koji je trenutno na trećoj poziciji s istim brojem bodova kao i Našičani. Stoga bi NEXE u slučaju pobjede nad Francuzima mogao skupinu završiti na trećem mjestu, što bi mu u osmini finala donijelo lakšeg suparnika. Naime, trećeplasirani iz skupine C za suparnika u drugom krugu krajem ožujka imao bi drugoplasiranog iz skupine D. Za to mjesto uoči posljednjeg kola konkuriraju danski GOG Gudme, švicarski Kadetten Schaffhausen i makedonski Eurofarm Pelister. Trenutno Danci i Švicarci imaju bod više od makedonskog sastava, koji u posljednjem kolu gostuje u Švicarskoj, a GOG će odigrati susret u gostima kod njemačkog Rhein Neckar Lowena, prvoplasirane momčadi skupine, koja u osmini finala čeka četvrtog iz skupine C. Što znači, sve je još uvijek otvoreno.


No NEXE se ne treba previše baviti događajima u skupini D. Baš zbog činjenice što bi pobjeda donijela prolaznog suparnika u osmini finala vrijedi se potruditi i iznenaditi Montpellier. Neće to biti lako. Štoviše, uspjeh Našičana bio bi prava senzacija. Montpellier je uz njemački Magdeburg najkvalitetnija momčad skupine. Razlog tomu zbog čega danas nije u borbi za prvo mjesto, nego strepi hoće li skliznuti na četvrtu poziciju može tražiti u velikim problemima koje je francuska momčad imala u prvom dijelu sezone s koronavirusom. Na kraju nikakva razumijevanja nije imao ni EHF pa je sve tri njihove neodigrane utakmice (dvije protiv CSKA i jednu s Magdeburgom, u gostima, nap. a.) registrirao s 10:0 za suparnika. Zbog toga je veliki Montpellier nerealno nisko. No NEXE nije bez izgleda. U prvoj utakmici, u Našicama, Montpellier je slavio 23:22. Tada je na vratima Montpelliera briljirao naš Marin Šego, a odličan odgovor imao je s druge strane, od vratara NEXE-a Morena Cara, koji i ove sezone brani odlično. S jednim sličnim Carevim izdanjem pobjeda nad Montpellierom ne čini se "nemoguća misija".


- Istaknuo bih da smo u dobroj formi i ja i moj kolega Mihailo Radovanović, s kojim se odlično dopunjujem. Prvu utakmicu protiv Montpelliera odigrali smo jako dobro u obrani pa se nadam da takvo što možemo ponoviti u Francuskoj. Montpellier nam je velik izazov, tako da sam uvjeren kako će svaki igrač koji bude igrao dati sto posto - rekao je vratar NEXE-a Moreno Car uoči puta u Francusku.
Susret Montpellier - NEXE počinje u utorak u 20.45.


Krešimir Lacković
Branko Tamše

trener NEXE-a

NEXE je u prvoj utakmici zaslužio bar bod, ako ne dva. Igramo protiv rukometne institucije, sjajnih pojedinaca, ali to je meni i igračima velik izazov. Ništa ne prepuštamo slučaju, idemo igrati rukomet i biti na najvišem mogućem nivou i vidjeti gdje smo s najboljim europskim momčadima.
VRATIO SE PEŠIĆ
Rukometaši NEXE-a jučer su čarterom krenuli prema Francuskoj. Trener Branko Tamše ponovno ne može računati na sve igrače. Osim duže ozlijeđenih Marka Buvinića i Tomi Vozaba još uvijek za momčad ne konkurira ni kapetan Marko Mrđenović, a izvan stroja su i Mateo Rodin te Albin Eter. Zato se u momčad vratio Živan Pešić, koji će pojačati konkurenciju i izbor na mjestu pivota.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike