Osijek
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA CZSS-A

Uređenjem Obiteljskog
centra do novih usluga
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Oko 220 četvornih metara zgrade u Jägerovoj ulici 12, gdje se godinama nalazi Obiteljski centar, odnosno podružnica Centra za socijalnu skrb Osijek, potpuno je uređeno. Rezultat je to projekta "Društveni putokaz”, financiranog od Europskog fonda za regionalni razvoj, a u sklopu projekta provodili su se infrastrukturni radovi. Na završnoj konferenciji u sklopu navedenog projekta ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb istaknula je da je ovim projektom ponajprije zaštićena zgrada od propadanja, a i stvoreni su uvjeti za pružanje socijalnih usluga ne samo za Osijek nego i za područje Osječko-baranjske županije.

- Drago nam je što smo uspjeli urediti ovaj prostor koji je bio derutan i pun vlage, a što je utjecalo na kompletnu zgradu i samim tim je projekt pomogao i u tom smislu. Osposobljeno je oko 220 četvornih metara prostora koji je sad adekvatno uređen za grupni rad u osjetljivim skupinama. To su djeca koja su smještena u udomiteljskim obiteljima, djeca i mladi koji su počinitelji vršnjačkog nasilja, djeca i roditelji žrtve vršnjačkog nasilja. Također, radit će se i sa žrtvama nasilja u obitelji, kao i s neurorizičnom djecom, maloljetnim roditeljima, maloljetnim trudnicama, manipulativnim roditeljima, posvojiteljskim obiteljima koje imaju probleme u odgoju djece - pojasnila je Kaurinović.

Ono što će svakako biti potrebno je nov stručni kadar i ondje će, kaže ravnateljica, biti zaposleno nekoliko dodatnih stručnjaka koji će pružati tu vrstu socijalne usluge. Inače, kako dosad nije bilo adekvatnog prostora, tako se sa spomenutim skupinama gotovo i nije moglo raditi. Stoga je ovaj projekt utoliko i značajniji jer će se provedbom edukacija, savjetovanja i interaktivnih radionica povećati uključenost korisnika Centra za socijalnu skrb u svakodnevne aktivnosti, društvene i radne procese. Time će biti zadovoljene različite potrebe za izvanistitucionalnim aktivnostima poput svrhovitih edukacija, interaktivnih radionica i različitih oblika savjetovanja. Sve to polaznici će dobiti u informatičkoj učionici, igraonicama, trima učionicama, ali i u pratećim prostorijama.

Također, korisnicima će se osigurati ugodan i funkcionalan prostor za rad s korisnicima različitih kategorija i dobi, a omogućit će se i produktivan rad na aktivnostima socijalizacije i pripremanja za samostalan život. Valja napomenuti da je projekt obuhvatio i zamjenu stare toplinske podstanice, što je uključeno u arhitektonsko-građevinski dio, kao i izmjenu elektroinstalacija, termotehničkih instalacija te preuređenje prostora za navedene učionice, ali i dva sanitarna čvora, pretprostora, čajne kuhinje i terase. Ukupna je vrijednost projekta 2,9 milijuna kuna, a trajao je od studenoga 2018. do ožujka 2021. godine. M. Mihelić
Projekt “Društveni putokazi” s ciljem uređenja prostora trajao je od studenoga 2018. do ožujka 2021. godine
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

ZDENKO BORAS, KIRURG IZ OSIJEKA S INOZEMNIM ISKUSTVOM

Čak 70 % pretilih izgubi sav višak kilaže nakon barijatrijske operacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana