Osijek
RJEŠAVAJU PROBLEM LUTALICA U VLADISLAVCIMA

Kastracija mačaka i pasa bez naplate
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Pse i mačke lutalice zbrinjavat će se i ove godine uz pomoć Općine Vladislavci. Načelnik Marjan Tomas navodi kako su potpisali ugovor o pružanju usluga skupljanja, prevoženja i smještaja neupisanih pasa, pasa i mačaka lutalica te drugih napuštenih i izgubljenih životinja na području općine Vladislavci s Veterinarskom stanicom Beli Manastir.

- Za zbrinjavanje napuštenih životinja s ulice mještani se trebaju obratiti toj veterinarskoj stanici na telefon 031/286-044. Ako je pas koji bude zbrinut čipiran, vlasnik će snositi troškove zbrinjavanja. Okrutnost nad životinjama sve je učestalija pojava o čemu svjedoče brojni medijski napisi i videosnimke. Često se psi lutalice tako nađu na meti okrutnih pojedinaca, prepušteni ulici i gladi, predstavljajući tako potencijalnu opasnost za društvo zbog eventualnih bolesti, agresivnosti i bjesnoće - kaže Tomas.

Na upit mještana namjeravaju li financirati i besplatne kastracije životinja, u vladislavačkoj općinskoj upravi navode kako im je i to u planu radi smanjenja broja napuštenih životinja. “Omogućit ćemo besplatnu kastraciju u suradnji s Veterinarskom stanicom. Ići ćemo s promotivnim materijalima po kućanstvima, a odaziv će ovisiti o vlasnicima ljubimaca”, najavljuju u Općini. D.P.
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike