Crna kronika
POLICIJSKA VIKEND-AKCIJA

Zaustavljeno 27 pijanih vozača
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Proteklog vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 27 pijanih vozača, od kojih je 14 vozilo automobil, 12 bicikl, a jedan je vozio kamion. Najviša koncentracija alkohola, 2,45 promila, izmjerena je u subotu u 14.35 u Branjini, kada je u prometu zaustavljen 65-godišnji biciklist. Istoga dana u 17.40 u Šećerani dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Upravljajući automobilom bez položenog vozačkog ispit, 44-godišnjak iz Šećerane je zbog nepropisne vožnje unatrag udario u betonsku žardinijeru. Napustio je mjesto nesreće te je nakon pronalaska alkotestiran. U krvi je imao 0,69 promila alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna od 34.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.


U nedjelju u 14.30 u Ladimirevcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je motociklist zbog neprilagođene brzine sletio s ceste i lakše se ozlijedio. Imao je 0,88 promila alkohola u krvi. Prijeti mu 7500 kuna kazne, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda. Evidentirano je za vikend još 356 prekršaja, od čega 243 prekršaja prekoračenja brzine, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 nepropisnih korištenja mobitela u vrijeme upravljanja vozilo i tri upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.
U Požeško-slavonskoj županiji tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 86 prometnih prekršaja. Uhvaćeno je 50 prebrzih vozača, pet ih je bilo pijano, a šest osoba nije se sjetilo čemu služi pojas. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u Ulici kralja Tomislava u Čaglinu, gdje je u prometu zatečen 20-godišnji vozač koji je upravljao kamionom u vrijeme za koje mu je rješenjem PU požeško-slavonske ukinuta i oduzeta vozačka dozvola s obzirom na to da je u dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova. Izdan mu je prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca. S.Lacić
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike