Regija
POTPORE

Grad Vinkovci donio mjere pomoći za ugostitelje i nove poduzetnike
Objavljeno 1. ožujka, 2021.

VINKOVCI - U velikoj Gradskoj vijećnici, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić održao je konferenciju za medije kako bi predstavio dvije nove mjere, odnosno pomoć za ugostitelje i nove poduzetnike.

Grad Vinkovci pomoći će ugostiteljima i za tu je svrhu osigurano 800 tisuća kuna, a sredstva će biti podijeljena tako da će prijavitelji dobiti 2.000 kuna po zaposleniku. Isto tako, prošli tjedan je objavljen Javni poziv za Nove poduzetnike gdje je osigurano 200 tisuća kuna poduzetnicima koji ulaze prvi put u svijet poduzetništva, a na raspolaganje je po 5.000 kuna.

- Znamo koliko su naši ugostitelji imali problema u posljednje vrijeme, koliko su dugo bili zatvoreni. Odlučili smo im stoga pomoći i za tu je svrhu osigurano 800.000 kuna, a sredstva će bit podijeljena na način da će prijavitelji dobiti 2.000 kuna po zaposleniku. Ugostitelji su važan dio poduzetništva u našem gradu i svako radno mjesto koje o njima ovisi također je od neprocjenjive važnosti. Nadamo se zato kako će ova naša mjera bit dovoljna da do kraja prebrode ovu situaciju u kojoj su se našli mimo svoje volje'', istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Grad Vinkovci  u planu ima i ukidanje gradskog poreza na potrošnju, s tim prijedlogom idu na Gradsko vijeće, dok bi ta odluka na snagu trebala stupiti s prvim danom sljedeće godine.Do sada je stopa poreza na potrošnju u Vinkovcima iznosila 3 posto i grad je iz istog godišnje uprihodovao oko 900.000 kuna.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

U POVODU 119. OBLJETNICE SMRTI STROSSMAYERA

HNS-ov vijenac

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro