Sport
MINIMALAN PORAZ OSIJEKA II U IMOTSKOM

Croatijin Brazilac matirao mlade bijelo-plave
Objavljeno 28. veljače, 2021.
Nakon što je prošlo kolo igrala neriješeno s liderom Hrvatskim dragovoljcem, momčad Osijeka II u 20. etapi Druge HNL imala je obvezu na jugu Hrvatske. Mladi bijelo-plavi nogometaši gostovali su u Zmijavcima kod Croatije i ostali praznih ruku. Ubilježili su minimalan poraz, a ključna je bila 35. minuta, kada ih je matirao Brazilac u redovima Croatije Joao da Silva. Brazilac je iz slobodnjaka s nekih 25 metara predbacio živi zid i pogodio lijeve rašlje, inače vrlo dobrog gostujućeg vratara Kovačevića.


Croatia je bolje otvorila utakmicu i nekoliko puta zaprijetila, ali mreža Osijeka II je mirovala. U 15. minuti gostima je propala prilika, jer je Dion Drena Beljo napravio fintu više i obrana Croatije to je riješila. U 35. minuti Kovačević je svladan, Barišić je napravio prekršaj na nekih 25 metara i dobio žuti karton, a loptu je namjestio da Silva i sjajnim pogotkom donio domaćinu 1:0. Kasnije se pokazalo da je taj pogodak bio dovoljan za pobjedu Imoćana.

U nastavku su gosti s izmjenama i pritiskom probali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli. A Croatia je tako u razmaku od osam dana uzela šest bodova Slavoncima. Prošlo kolo u Bijelom Brdu matirala je BSK, a potom na svom igralištu Osijek II. I. Li.
CROATIA *1 (1)

OSIJEK II* 0

ZMIJAVCI - Igralište: ŠRC Marijan Šuto Mrma. Bez gledatelja. Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Strijelac: 1:0 Joao Da Silva (35.)

CROATIA: Tomić, Bešlić, Mar. Šuto (od 46 Šalinović), Mat. Šuto, Vrljičak, Joao da Silva, Buble (od 46. Dadić), Jukić (od 76 Begić), Karoglan (od 76 Mešanović), Todorić, Mrkonjić.

OSIJEK II: Kovačević, Uwem (od 68 Babin), Bakula, Stranput (od 68 Latković), Kuprešak, Cheif Mohamed (od 84 Pudić), Karamatić, Mekić (od 68. Janušić), Benić, Barišić, Drena Beljo (od 81 Sekulić)
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana