Sport
BEZ POBJEDNIKA PO LOŠEM TERENU

Ivković: Ovakav teren sramota je za grad i one koji vode Vinkovce
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Nije uspjela Cibalia ostvariti drugu uzastopnu pobjedu u Drugoj HNL te tako potvrditi tri boda od prošlog kola iz Čakovca. Susret dva bivša prvoligaša završio je podjelom bodova, poveo je zaprešićki Inter premda je imao rijetke izlete pred suparnički kazneni prostor. No tijekom jednoga je poveo. Nakon kornera osamljeni Mazalović, po sustavu tko će kome ako ne svoj svome, zabio JE ZA 0:1. Zaprešićka momčad prednost je držala do 63. minute. Minutu prije trener Cibalije Petar Tomić u igru je umjesto Diyokea i Galića ubacio Bubnjara i Kneževića, koji je u svom prvom kontaktu s loptom pogodio za izjednačenje. Knežević je zabio s vrha peterca nakon asistencije Perić-Komšića.


Inače, susret je odigran ponovno po vrlo lošem vinkovačkom terenu, koji ne priliči ni drugoligaškim uvjetima. Nakon susreta vrlo kritičan bio je trener Intera Tomislav Ivković, kojemu je stadion na kojemu je odigrana utakmica jako dobro poznat. Ivković je branio osamdesetih godina za tadašnji vinkovački Dinamo, koji je igrao u Prvoj jugoslavenskoj ligi. Pamti Ivković bolja vremena vinkovačkog nogometa, pa je nakon susreta za portal Vinkulja.hr otvoreno rekao:
– Ovakav teren sramota je za ovaj grad i one koji vode Vinkovce. Ovo nije nogometni teren, ovo je livada na kojoj mogu pasti konji, krave i ovce. Jedno su obećanja na izborima i pred izbore… Ovo je sramotno. Vinkovci su imali fenomenalan teren, jedan od najboljih u bivšoj državi. Ovaj grad i ovaj klub zaslužuju puno više. Zašto su u ovakvoj situaciji, ne znam. Ili odustanite ili napravite nešto od ovoga kluba koji ima tradiciju, ime, ali i ljude u Vinkovcima koji obožavaju nogomet. K.L.
CIBALIA *1(1)

INTER *1 (1)

VINKOVCI – Stadion HNK-a Cibalia. Sudac: Denis Plantosar (Darda). STRIJELCI: 0:1 Mazalović (21), 1:1 Knežević (63). ŽUTI KARTONI: Perić-Komšić, Oršolić i Jazvić (Cibalia), Dunić i Goričan (Inter). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Đaković, Nikolić (od 83. Tia), Oršolić, Karabatić, Ciprić (od 14. Rugašević), Diyoke (od 62. Bubnjar), Baltić, Galić (od 62. Knežević), Pavlak (od 83. Miljanić), Jazvić i Perić-Komšić.

INTER: Križanović, Barić, Nekić (od 46. Uzelac), Soldo, Dajčer, Mazalović 7, Zdunić, Dunić, Dobrić, Goričan(od 90. Benčić) i Abramović (od 62. Vranjković).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike