Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA BEZ RJEŠENJA ZA FAVORIZIRANE GOŠĆE

Umažanke dokazale da su u ovom trenutku razina više
Objavljeno 1. ožujka, 2021.

Rukometašice Umaga opravdale su status favoritkinja odnijevši bodove iz Zrinjevca, svladavši Osijek s 27:24. Drugi je to put ove sezone da su Umažanke bile bolje od Osječanki, nakon što su ih dobile i na svome terenu te su time potvrdile da su trenutačno na razini više.


Pokazuje to i pogled na tablicu, u kojem su uz bok neprijepornom dvojcu našeg rukometa, Podravka Vegeti i Lokomotivi. Utakmica u Zrinjevcu gotovo da je bila preslik umaškog ogleda, jer ponovno su se Osječanke našle u situaciji da su od početka bile u zaostatku, kojeg su potom neuspješno "lovile" do kraja susreta. Samo su jednom uspjele izjednačiti na početku (2:2), dok je ostalo vrijeme prednost bila na strani trećeplasirane ekipe prvenstva. Bez previše muke probijale su gošće obrambenu liniju domaćih, kod kojih je još jednom bio primjetan izostanak važnog trojca u tom dijelu igre (Zagorščak, Hren, Sablić). Kada se na to nadovežu i promašaji u napadu, bilo je jasno kako je Umag u 18. minuti odmaknuo na 9:5. Ono što je bilo dodatni kuriozitet jest to da su Umažanke do solidne prednosti stigle bez doprinosa svojih vratarki, jer su prvu obranu imale tek u 20. minuti. Na odmor se otišlo s vodstvom Umaga 15:12, što je bio dohvatljiv zaostatak, ali pod uvjetom da povežete nekoliko uspješnih akcija na obje strane terena. Osječanke to nisu uspjele, kod 16:19 zapucale su dva sedmerca u nizu, što je bila i posljednja prilika za povratak. Nedugo potom gošće su povele 21:16 (45.), četiri minute kasnije i s najvećih sedam razlike (25:18) i susret je bio riješen.


- Smatram da smo odlično krenule u utakmicu, ali smo potom počele raditi neke male pogreške. Nismo baš poštivale sistem koji smo cijeli tjedan pripremale na treninzima, a što su one iskoristile i otišle na odmor s tri pogotka prednosti. Opet nam se dogodilo isto kao i protiv Dugog Sela ‘55, vraćamo se, vraćamo, ali nigdje da se dogodi neki "klik" pa da preokrenemo utakmicu. Posljednjih desetak minuta i psihološki smo pale, i više se nismo mogle vratiti. Čestitam suparnicama, bile su odlične, a nama je nedostajalo malo više žara i borbe - pričala je nakon poraza srednja vanjska domaćih Dora Pajić, koja je sva četiri svoja pogotka postigla u prvom poluvremenu. Priliku za izlazak iz rezultatske krize imat će brzo, jer ovaj tjedan nju i suigračice čekaju dva ogleda protiv ekipa iz donjeg dijela tablice, već u srijedu u Sinju, a potom u subotu ponovno na svom parketu kada dočekuju 1234 Viroviticu.
- Imali smo prilika protiv Umaga, ali kao da nam se dogodi neka blokada u glavama, i kad počnemo gubiti ne možemo se vratiti. U srijedu idemo u Sinj, pa nam dolaze Virovitičanke, i bilo bi normalno da dobijemo obje utakmice. Iako se u sportu nikada pobjeda može unaprijed upisati, neovisno o tome s kim igrate. Može ti se dogoditi loš dan, pa možeš izgubiti i od posljednjeg na tablici. Međutim, uvjerena sam da se nama tako nešto neće dogoditi. Skupit ćemo glave, trebamo se nastaviti boriti, i izvući najbolje što možemo do kraja sezone - poručila je srednja vanjska ŽRK-a Osijek.


Goran Roguljić
Osijek*24 (12)

Umag*27 (15)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Bez gledatelja. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Igor Rendulić (Kutina).

OSIJEK: Borac (2+1), Putnik, Pajić 4, Lacković 7 (2), Jerčinović 2 (2), Jozanović, Barbir, Horvat, Jeršek 3, Špoljarić, Humel, Zeba 1, Brkić (3+1), Frančić 3, Grbavčević 4.

UMAG: Plahinek 1, Kernjus, Miočinović 6 (2), Jajčević 8, Pavković 1, Blašković (3+0), Nushi, Bunić, Pavić (3+3), Lisjak 3, Sinčić, Kremer, Barišić 8, Černeka.

SEDMERCI: Osijek 7 (4), Umag 6 (2); ISKLJUČENJA: Osijek 10 minuta (Jerčinović 2+2, Pajić 2, Zeba 2, Grbavčević 2), Umag 12 minuta (Plahinek 2, Kernjus 2, Bunić 2, Lisjak 2, Sinčić 2, Barišić 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike