Osijek
ČLANOVI LOVAČKOG DRUŠTVA "MURSA" VODE BRIGU O ČISTOM OKOLIŠU

Zasadili dvjesto sadnica bagrema
Objavljeno 28. veljače, 2021.
Dvjestotinjak sadnica bagrema posadili su u nedjelju prijepodne članovi Lovačkog društva Mursa na oko 3600 četvornih metara na području gdje se nalaze prostorije njihova društva. Prethodno su posadili i cijeli mali voćnjak - šljive, jabuke, višnje i kruške.


- Ovdje su naše prostorije i puno je ugodnije vidjeti prostor zasađen drvećem nego žicu. Stoga su naši članovi posadili bagrem, čime je napravljen prirodan pojas kako bismo se zaštitili od smeća koje u okolici, nažalost, ostavljaju mještani. Mi smo ovdje i prije nasuli šljunkom prilaznu cestu te postavili i rampu kako bi, bar vizualno, postojala prepreka, odnosno kako bismo spriječili odlaganje nerazgradivog i time i najopasnijeg otpada poput gume i plastike - upozorava Domin Stanušić, predsjednik LD-a Mursa, dodajući kako jedva čekaju rast bagrema koji će ovu malu zelenu oazu gdje se okupljaju lovci itekako oplemeniti.
No nije sadnja drveća sve što lovci ondje rade. Naime, prostor na kojemu je prije bila Područna škola Dobriše Cesarića mjesto je gdje svake godine dolazi stotinjak studenata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i održava praktičnu nastavu iz smjera lovstvo, a ondje je i edukacijski centar za mlade lovce. I polaznici osnovnih škola ondje dolaze tijekom nastavne godine pa je važno da prostor bude ekološki uređen i spreman za boravak ne samo lovaca nego i za sve goste koji ondje rado dolaze na druženje i uživanje u prirodi. M. Mihelić
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana