Mozaik
ALBINA PREDSTAVILA VIDESPOT ZA PJESMU “TICK-TOCK”

Podrška publike daje jak vjetar u leđa mom cijelom timu, ali i meni
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Spot je sniman na više lokacija: u studiju, garaži, na cesti i u dvorcu Trakošćan, prema ideji i u režiji Sandre Mihaljević

Dva tjedna nakon uvjerljive pobjede na Dori 2021. u središnjem Dnevniku HRT-a hrvatska je eurovizijska predstavnica objavila glazbeni videospot za pjesmu "Tick-Tock". Albina je spot za pjesmu snimala prije Dore, dva dana na više lokacija: u studiju, garaži, na cesti i u dvorcu Trakošćan, u vrlo užurbanom tempu, ali odličnoj atmosferi. Pjevačici je to drugi videospot u karijeri, nakon ekranizacije singla prvijenca "Imuna na strah", iz 2020.

Snimljen prema ideji i u režiji Sandre Mihaljević, u nešto više od tri minute prikazuje sve ono u čemu se svatko od nas može pronaći kroz riječi pjesme, a ujedno prikazuje našu predstavnicu kroz njezinu emotivnu i pozitivnu energiju. Scenaristički, taj videouradak govori o borbi nove generacije između onog društveno prihvaćenog i osobnih želja.

 

 

Najbolje od svega

- Vrata znače put želja, očekivanja i nadanja. Djevojke danas žele biti lijepe, sigurne u sebe, snažne i društveno prihvaćene ("You think you’re fancy") i upravo je to svijet glamura, ali na tom putu nailaze i na probleme. Neprihvaćanja, ljudske različitosti iz kojih dolaze osude i osjećaj krivnje koji vodi do osobnih previranja. Na tom putu lako je izgubiti sebe. Rečenica "If you pull me down, I’ll come around and rise up to come show you who I am" bila je nit vodilja ovog spota. One male, jednostavne, pozitivne stvari koje treba znati privući na sebe oduvijek su bile oko nas iako ih ponekad ne prepoznajemo. Te stvari simboliziraju medvjedići, sinonim jednostavne, čiste ljubavi, s pomoću koje dolazi do pročišćenja i konačne utjehe u malim stvarima oko sebe. Upravo zato u posljednjem kadru vidimo Albinu na cesti s jednim od tih medvjedića - mladu djevojku, punu snova i želja, ali sada sigurnu i punu vjere u sebe. Shvaća da uvijek može izvući najbolje iz svega, a simbol medvjedića kao da potvrđuje i daje joj sigurnost da bude ono što želi i ostane na svom putu - rekla je Sandra Mihaljević.

Mlada i talentirana Albina Grčić podijelila je nedavno u emisiji HTV-a "Kod nas doma" svoje dojmove i planove oko nastupa na ovogodišnjem Eurosongu.



- Stvarno sam presretna i zahvalna publici što je prepoznala pjesmu, trud, cijelu priču i tim, bez riječi sam - kaže Albina uzbuđeno.

Tu 22-godišnjakinju šira publika upoznala je u glazbenom showu The Voice, koji je bio velika i važna karika u pobjedi na Dori.

- Otpočetka sam bila veliki fan tog showa i produkcije, htjela sam u njemu sudjelovati i proći cijelo to iskustvo. Na kraju je to otišlo puno dalje, i evo me sad, predstavljam Hrvatsku na Eurosongu! - kaže Albina, koja nije očekivala toliki uspjeh. Glazbom se bavi od malena i napokon je dočekala svojih pet minuta.

- U tome sam cijeli život, glazba je dio mene; drago mi je da je to sve sad jedna zaokružena cjelina: trud, ambicija, želja, volja, snovi, podrška i pozitiva - kaže Albina.

Iza njezina uspjeha stoji mnogo više nego što djeluje na prvi pogled: velika predanost njezina tima i mjeseci rada zaslužni su za odlične rezultate.


Nove ideje

- Mislim da je ključno u našem nastupu, i ono što je možda najviše šarmiralo ljude, to što smo zajedno "disali" dok smo to radili - priča Albina i kaže kako je sretna što iza nje stoji tim dobrih ljudi, koji ju štite kao osobu, ali i "grade kao performera". Otkrila je kako je na dan nastupa na Dori oko nje bilo puno simboličnih znakova, koji su na nju djelovali smirujuće i pomogli joj izboriti se s tremom. Postoji nekoliko verzija njezina pobjedničkog hita, a natuknula je i koju će od njih pjevati u Rotterdamu:



- Mislim da bi bilo najpravednije da se predstavimo s onim zbog čega su nas i odabrali. Još detalja otkrivat ćemo kako vrijeme bude išlo i kako budemo radili na cijelom nastupu - tajnovita je Albina, a dodaje da zajedno sa svojim timom već radi na novim idejama za nastup. Kaže kako cijelom njezinu timu podrška publike daje jak vjetar u leđa te se nada da će opravdati očekivanja i napokon dovesti Eurosong u Hrvatsku.

Za Albinin styling u spotu bio je zadužen Stefan Orlić, za make-up Karlo Rusan, za frizuru Zvonimir Franić, a koreografiju je osmislila Helena Janjušević. Podsjetimo, upravo taj tim osvojio je i nagradu za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori 2021. - Looksy.

Pjesmu "Tick-Tock" napisali su Branimir Mihaljević, Tihana Buklijaš Bakić i Max Cinnamon, a Albina će hrvatske boje braniti u drugom dijelu prvog polufinala Eurosonga 2021. u Nizozemskoj.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike