Zdravlje
LICE ODAJE ŠTO JEDETE

Nahranite kožu iznutra
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Možda vam zvuči čudno, no stručnjaci kažu kako lice odaje kakvu hranu jedete i koliko vode pijete. Svakako da je prehrana bitna za vaše zdravlje, pa tako i za zdravlje kože. Stoga, nahranite na pravi način kožu i iznutra. Nastojte tijekom dana popiti osam čaša vode, jedite svježe voće i povrće te izbacite sa svog jelovnika brzu hranu. Jedite obroke s manje masnoće, bez mnogo pržene hrane, grickalica i visokokaloričnih slatkiša (poput bombona, čokolade i keksa). Ako ste pod velikim stresom imunološki vam sustav može biti narušen, a učestale prehlade mogu se odraziti i na koži koja u pojedinim područjima može postati suha, ispucala i crvena (prije svega područje oko nosa).

Multivitaminski dodaci prehrani pružit će esencijalne hranjive tvari koje će vaše tijelo i kožu održati u dobrom stanju. Vitamini A, C i E pomoći će i da popunite zalihe antioksidansa koji mogu pomoći u sprječavanju štetnog djelovanja slobodnih radikala. S druge strane proizvodi koji sadrže omega 3 masne kiseline i vitamin E omogućuju vašoj koži svakodnevnu zalihu esencijalnih masnih kiselina i vitamina koji dubinski hrane kožu i čine je elastičnom i mekom.

Ne zaboravite da i kava, čaj i alkohol mogu biti uzrok lošeg izgleda kože, stoga ih izbjegavajte. Posebice treba dodati da pušenje djeluje iznimno štetno i na kožu, čineći je suhom i žuto-sive boje. Stoga je ovo idealno vrijeme da prestanete pušiti i tako se zauvijek riješite štetnog poroka.

Proljeće je idealno vrijeme i da se posvetite tjelovježbi koja će ne samo razbistriti um i povratiti tjelesnu snagu, nego i poboljšati cirkulaciju, što će izuzetno povoljno djelovati na kožu. Što drugo reći nego - sa zdravim tijelom dolazi i zdrava koža. J.Kn.
Možda ste propustili...

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike