Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK TRAŽE PREKID NEGATIVNE SERIJE

Stiže nezgodna i rasterećena Sonik Puntamika, koja nije i nepobjediva u Gradskom vrtu
Objavljeno 27. veljače, 2021.

Utakmicama 22. kola zaključuje se druga trećina HT Premijer lige košarkaša. Bilo bi poželjno da pobjedničko “zatvaranje“ odrade Vrijednosnice Osijek, koje u ovoj godini i dalje ne znaju za pobjedu. Osam poraza upisali su Brokeri u 2021. u borbi za bodove, koji su prijeko potrebni, ako se želi izbjeći i onaj najgori scenarij.

Jasno je već sada da će se u trećem krugu, koji starta za prvi vikend u ožujku, za ostanak u elitnom razredu boriti četiri kluba. Nažalost, u tom su kvartetu i košarkaši s Drave, koji nikako da pronađu izlaz iz dvomjesečne rezultatske krize. Za onu igračku čak možemo reći da nije viđena u svih osam utakmica koje su završile negativnim ishodom. Nažalost, bolje igre su Brokeri pružali protiv objektivno kvalitetnijih rivala, dok se to nije dogodilo protiv sastava iz donjeg dijela tablice. Najviše zapravo zabrinjavaju oni domaći porazi, koji svakako pripadaju u rubriku „kiksevi“. Furnir i Alkar nisu smjeli odnijeti bodove iz Gradskog vrta, a u skupinu neočekivanih posrtaja ide i onaj u Zagrebu, protiv trenutačnog fenjeraša Hermes Analitice. Još uvijek dobra vijest je da su Vrijednosnice Osijek od najnepoželjnijeg mjesta u poretku udaljene dvije pobjede. Ali to nije prednost koja daje preveliku sigurnost u nastavku ligaškog dijela.

Nije se za premijerligaške bodove igralo tri tjedna, ali u međuvremenu su Osječani odradili jedan od dva zaostatka. Prije deset dana izgubilo se kod kuće od Cibone, dok u Split odlaze 4. ožujka, kada će svi klubovi na kontu imati isti broj odigranih utakmica. Prije odlaska za Dalmaciju, momčad Stipe Šarlije danas odrađuje redovnu obvezu. U 17 sati u Malu dvoranu Gradski vrt stiže petoplasirana Sonik Puntamika. Gosti su najugodnije iznenađenje prvenstva, ali sada se za jedno na parketu napokon moraju pobrinuti i domaćini. Valjda je stiglo vrijeme za prvu pobjedu u ovoj godini.

- Dobre partije smo pružali protiv momčadi iz gornjeg dijela poretka, ali još uvijek čekamo da to na kraju i naplatimo. Stiže nam nezgodan suparnik, koji za razliku od nas može igrati i bez pritiska, ali učinit ćemo sve da napokon prekinemo negativan niz, kaže trener Stipe Šarlija, koji protiv Zadrana neće izvesti na parket sve ono čime raspolaže. Šveđanin Elijah Clarence još je uvijek u fazi oporavka, a zbog ozljede ramena izostat će Luka Špehar.

Osim u Gradskom vrtu, u sklopu 22. runde u subotu još igraju Šibenka - Adria Oil Škrljevo, Alkar - Hermes Analitica i Gorica - Furnir. U nedjelju se sastaju Zadar - Zabok, a derbi Cibona - Split je na programu 2. ožujka. N. Benčina
Vrijednosnice Osijek u drugom dijelu HT Premijer lige nisu još nikoga uspjele svladati
Najčitanije iz rubrike