Regija
VDM ENERGIJA D.O.O. DONJI MIHOLJAC:

Kvar stroja je otklonjen i
ispričavamo se građanima
zbog neugodnog mirisa
Objavljeno 26. veljače, 2021.
DONJI MIHOLJAC

O slučaju neugodnih mirisa iz biopostrojenja u Donjem Miholjcu koji je izazvao zabrinutost građana, ali i gradske vlasti, koja je poduzela određene korake, o čemu smo objavili tekst, VDM Energiji d.o.o. Donji Miholjac, tvrtki koja upravlja bioplinarom, poslali smo pitanja. Stigao je odgovor, a u njemu VDM Energija potvrđuje da je uzrok širenja neugodnog mirisa kvar stroja za preradu sirovine, zbog čega je tri tjedna proces proizvodnje bioplina bio znatno usporen.

- Kvar na stroju je u međuvremenu otklonjen te je uspostavljen redoviti režim rada, u kojem se sva zaprimljena sirovina odmah nakon zaprimanja i preradi, pohranjuje u hermetički zatvorenim silosima, u kojima u procesu anaerobne digestije nastaje bioplin. Također, radnici bioplinare su preostalu sirovinu pojačano tretirali sredstvima koja u najvećoj mogućoj mjeri neutraliziraju neugodne mirise - odgovor je Tomislava Bokuna, direktora VDM Energije d.o.o. Donji Miholjac. VDM Energija d.o.o. ispričava se građanima zbog neugodnih mirisa i zahvaljuje na razumijevanju zbog teškoća u poslovanju. Naglašavaju kako je ispravnost i neškodljivost proizvodnog procesa potvrdila i nadležna inspekcija, prilikom koje nisu utvrđene nepravilnosti ili druga nedopuštena postupanja.

Također, najavljuju Dan otvorenih vrata i prezentaciju rada bioplinare, kao i sve prednosti tog ekološki prihvatljivog načina proizvodnje električne energije. S.Fridl
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike