Crna kronika
KAKVI SU GA DEMONI PROGONILI...

Pijan u vlaku šetuckao s plastičnim pištoljem
Objavljeno 27. veljače, 2021.
Akoholizirani čovjek s pištoljem u rukama izazvao je strah među putnicima koji su odmah o tome obavijestili policajce

Uistinu neobičan događaj zbio se u četvrtak u večernjim satima u vlaku koji je prometovao između Požege i Nove Kapele. Sve je bilo u redu u 20.20 sati, kada je "plavac" krenuo sa željezničkog kolodvora Požega u smjeru Nove Kapele. Deset minuta kasnije požeški policajci dobili su poziv uplašene osobe koja im je rekla da pijani čovjek šeta vagonom s pištoljem u rukama.

Nepunu minutu kasnije već su tri policijska automobila s upaljenim rotacionim svjetlima pojurila u smjeru Pleternice. Dojava se pokazala istinitom, a policija je iz vlaka u Pleternici izvela 56-godišnjeg muškarca koji je, pokazala je istraga, u ruci držao - plastični pištolj. "U četvrtak, oko 20.30 sati, u vlaku koji je prometovao na relaciji Požega - Nova Kapela, 56-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,19 promila izvadio plastični pištolj i hodao po vagonu, što je kod putnika izazvalo strah i uznemirenost. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, ili bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Dolaskom policijskih djelatnika u vagon, 56-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije na triježnjenje. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske.

Kako doznajemo, 56-godišnjak nije nikome prijetio pištoljem, no putnici, kao i kondukter u vlaku, uplašili su se jer nisu mogli znati drži li muškarac u ruci pravi pištolj ili, kako se pokazalo, vjernu plastičnu igračku. Policajcima, koji su u vlak ušli u Pleternici, 56-godišnjak nije pravio probleme, nego je mirno predao “pištolj” i podvrgnuo se alkotestiranju.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike