Sport
FINALE FUTSAL LIGE HNS-A ZA ŽENE

Osječanke kreću po trofej preko aktualnih prvakinja
Objavljeno 26. veljače, 2021.

Korak odnosno dva dijele (malo)nogometašice Osijeka od trofeja koji jedini, praktički, nedostaje u vitrini toga kluba koji je ušao u 31. godinu postojanja.

Do ove zime popularne "zečice" nisu ga mogle ni osvojiti jer su debitantice u dvoranskoj Futsal ligi koja se odvija u organizaciji i uz sponzorstvo Hrvatskog nogometnog saveza čija je namjera ponuditi aktivnosti između polusezona na vanjskim terenima. Tko, međutim, zna, zna i na parketu gdje su Osječanke dominirale u osnovnom dijelu prvenstva u konkurenciji devet klubova pobijedivši ih sve te taj ritam nastavljajući i u obje polufinalne utakmice doigravanja koje su im za protivnice odredile četvrtoplasirani sastav Alumnusa iz Sesveta. Prošloga su petka osječke "zečice" na tamošnjem terenu pobijedile rezultatom 3:1 da bi potom dva dana kasnije bile još uvjerljivije u dvorani Jug gdje su Sesvećanke izgubile 8:1 iako nisu ostavile loš dojam. Osječki je, dakle, bio znatno povoljniji, a što je posljedica kvalitete koja bi u konačnici trebala rezultirati osvajanjem prvog od ukupno tri pobjednička pokala koji se u prvoj polovini tekuće godine planiraju donijeti na "Mačkamamu". Za osvajanje Futsal lige put vodi preko aktualnih prvakinja MC-a Plus iz Svete Nedelje s kojima će se večeras od 20.30 sastati u prvoj finalnoj utakmici. Ona će se igrati u Novakima u sportskoj dvorani Osnovne škole "Vladimira Deščaka" gdje su preksinoć primat domaćim igračicama priznale one iz zagrebačkog Dinama koje su bile četvrte sudionice doigravanja u koje su ušle s treće pozicije. Druge su bile malonogometašice okupljene u klubu iz Svete Nedelje iako ih je najmanje iz toga mjesta jer je sastav nakrcan i igru nose ponajbolje Splićanke i "dinamovke". Nedavno su u osnovnom dijelu prvenstva izgubile u dvorani Gradski vrt (3:6) i ispred sebe propustile Osječanke koje će na tome mjestu u nedjelju od 16 sati nastojati ponoviti taj ishod i domoći se ukupne pobjede. Za što će iznimno važan biti večerašnji ishod o čemu je govorila Izabela Lojna:

- Znale smo da će doigravanje biti nešto posve drugo u odnosu na osnovni dio prvenstva, a što se već ispostavilo u polufinalu protiv Sesvećanki. Bile su, naime, znatno teži protivnik, ali smo i mi prilično podignule razinu igre kao i disciplinu u njoj pa smo rezultatski relativno lako izborile zaključne okršaje. Izvjesno protiv najjačih protivnica s kojima ćemo oba susreta morati odigrati na gornjoj granici mogućnosti kako bismo osvojile željeni trofej. U tome je kontekstu iznimno važan večerašnji prvi ogled u kojemu očekujemo agresivnog suparnika, ali smo spremne na sve izazove i vjerujemo da ćemo načiniti dobar temelj za nedjeljni uzvrat. Budemo li na dosadašnjim razinama, ne bi trebalo biti problema - zaključila je osječka kapetanica, vjerujući da će pobjednički pokal završiti u njezinim rukama.

Dražen Lekšan
Izabela Lojna

kapetanica ŽNK-a Osijek

Suparnik u finalu je jak, ali sve ovisi o nama. Ako budemo na dosadašnjim razinama, ne bi trebalo biti problema ni u večerašnjoj utakmici, a onda ni u uzvratu. Vjerujem da ćemo i ovaj pokal donijeti u naše vitrine
Posljednji vlak
Ekipa MC-a Plus brani naslov prvakinja, a iako su ove sezone izgubile od Osječanki, vjeruju kako će finale ponuditi drukčiji ishod i njihovu obranu trona.

- Imamo vrlo kvalitetnu ekipu sa širokim spektrom mogućnosti i sad je posljednji vlak da to prikažemo svima jer prava na kikseve više nemamo. Ako odigramo kako znamo i umijemo, pehar može ostati u našim rukama - poručila je igračica “Plusa” Lucija Svorcina.
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike