Novosti
PREDSJEDNIK UPRAVE PLIVE NOVI JE PREDSJEDNIK HUP-A

Mihael Furjan: Želimo jače gospodarstvo i Hrvatsku u kojoj je poželjno poslovati
Objavljeno 26. veljače, 2021.

Na izbornoj sjednici Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca izabrano je novo vodstvo te udruge. Za predsjednika HUP-a u dvogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska. Izabrani su i članovi Nadzornog i Izvršnog odbora HUP-a, a za predsjednicu Nadzornog odbora HUP-a izabrana je Manuela Šola, direktorica agencije Komunikacijski laboratorij.

Zahvalivši na podršci, Furjan je rekao kako su prvi put održali izbore na ovaj način, s mnogo kandidata i transparentno. Istaknuo je kako vjeruje u HUP kao najveću snagu hrvatskog gospodarstva.

"Svi zajedno imamo priliku HUP učiniti još boljim. Naša svrha je jednostavna: Želimo jače hrvatsko gospodarstvo i Hrvatsku u kojoj je poželjno stvarati, investirati i poslovati", rekao je Furjan, podsjetivši na njihove temeljne vrijednosti, prije svega odgovornost. Kako je rekao, obveza im je da budu odgovorni prema društvu i budućim generacijama te žele da odluke u društvu budu donesene na temelju znanja i stručnosti. Trebaju biti i solidarni sa svim članicama HUP-a, posebno sa slabijima i onima kojima treba pomoć.

"Želio bih da budemo i brzi i agilni, da brzo reagiramo i borimo se za naše interese aktivno. Iz prošlosti treba učiti, no oni koji previše gledaju u retrovizor, riskiraju da se zalete u zid koji je pred njima. Moramo biti ljubazni i prije svega onakvi kako su nas naši roditelji učili. HUP vidim kao transparentan, uključiv, demokratski i otvoren", kaže Furjan, ističući da se trebaju približiti i više informacija davati članstvu te pozdravlja sve promjene koje idu u tom smjeru. Naglasio je kako je pred njima da jasno razviju ciljeve i strateški smjer u kojem idu.

Inače, Mihael Furjan imenovan je na poziciju predsjednika Uprave Plive 2015. godine. Rođen je 1973. u Zagrebu, a na Ekonomskom fakultetu diplomirao je 1996. Karijeru u Plivi započeo je 1997. kao poslovni analitičar u Ekonomskim poslovima, nakon čega je promaknut na mjesto voditelja, a zatim i voditelja Operativnog planiranja u Marketingu. Svoju je ekspertizu Furjan razvijao u različitim područjima farmaceutske industrije. Radio je i kao izvršni direktor u Hrvatskoj pošti te bio izvršni direktor globalne generičke kompanije u Švicarskoj. Od travnja 2017. predsjednik je Udruge proizvođača lijekova pri HUP-u, član je Savjeta HUP-a, a bio je i član GSV-a.

Igor Bošnjak
Furjan je rekao da HUP snagu crpi iz članstva tisuća članova, 200.000 zaposlenika i 30 granskih udruga
Možda ste propustili...