Regija
ZBOG NESLAGANJA S BELJAKOVOM POLITIKOM GUBITAK ZA HSS U ĐAKOVŠTINI

Lončarević po 6. načelnički mandat kao nezavisni
Objavljeno 26. veljače, 2021.
SEMELJCI - Najveći izborni adut HSS-a u Đakovštini i šire, načelnik općine Semeljci Grga Lončarević, koji je dosad na pet lokalnih redovitih izbora i jednom izvanrednom šest puta kao HSS-ov kandidat pobijedio za načelnika, na skorašnje lokalne izbore izlazi kao nezavisni. Razlog – neslaganje sa stranačkom politikom predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

- Kao član HSS-a dosad sam se kandidirao za mjesto načelnika općine Semeljci pet puta i jednom na izvanrednim izborima, svaki put i kao nositelj liste za Općinsko vijeće (OV). Posljednjih nekoliko godina HSS se pod vodstvom Kreše Beljaka odmakao od svojeg članstva, postao nešto što više nije naše uvjerenje i ideologija, i zbog toga objavljujem svoju kandidaturu za načelnika općine Semeljci na predstojećim lokalnim izborima kao nezavisni kandidat te kao nositelj nezavisne liste (NL) za općinu Semeljci za članove OV-a - najavio je Lončarević, pravi izborni maratonac među devet općinskih načelnika u Đakovštini, a koji je u HSS-u bio 25 godina.

- Kao kandidat za načelnika i nositelj liste za OV bit ću u ime i ispred svih onih koji su i dosad podržavali našu politiku okupljenu oko članova političke opcije, ali i svih drugih građana neovisno o političkom opredjeljenju, s jednim ciljem - unapređivanje životnih uvjeta i održivosti naše lokalne zajednice - kaže Lončarević.

Poručuje da, a na temelju dogovora sa suradnicima, njegov NL nudi suradnju i poziva "sve dobronamjerne građane i članove drugih političkih uvjerenja da im se pridruže u zajedničkom cilju". Na upit je li to njegovo trajno "zbogom" stranci kaže: "Što se tiče ovog HSS-a koji vodi Beljak – da." Njegov primjer slijedi i svih devet vijećnika s njegove liste na posljednjim lokalnim izborima. S. Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike